Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS 10 staat nu al op tweederde van alle iOS-apparaten (update)

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2016, 16:25 CategorieiPad

Uit cijfers van externe marktonderzoekers blijkt dat ongeveer tweederde van alle iOS-apparaten momenteel iOS 10 gebruikt. Apple heeft de meest recente cijfers nog niet vrijgegeven, waardoor we niet met volle zekerheid kunnen zeggen of die accuraat zijn.

iOS 10 staat op tweederde van iOS-apparaten

Update 11 oktober: Apple heeft nu de meest recente cijfers naar buiten gebracht. Volgens die cijfers staat de nieuwste versie van het besturingssysteem op 54 procent van alle actieve iOS-apparaten.

ios-10-apple-cijfers

iOS 10 staat op moment van schrijven op tweederde van alle actieve iOS-apparaten. Op dit moment gaat het om 66,7 procent om precies te zijn, 27 dagen nadat de nieuwste versie van het besturingssysteem gelanceerd werd. Dat meldt althans onderzoeksbureau Fiksu. Mixpanel, een soortgelijke onderzoeker, meldt dat het gaat om 66 procent van de iOS-apparaten (per zondag 9 oktober). De meegeleverde grafiek laat zien dat het nieuwe OS sneller groeit dan alle andere versies. iOS 9 stond op dit moment vorig jaar op zestig procent.

ios-10-adoptie

Aanvankelijk leek het erop dat iOS 10 minder populair bleek onder iOS-bezitters. Twee weken nadat de upgrade beschikbaar was, liep het percentage nog ver achter dat van iOS 6, iOS 7 en iOS 9, maar nu gaat het systeem dus alle voorgaande versies voorbij. Op dit moment zijn er meer iOS-apparaten met de nieuwste versie van het OS, dan er iOS-apparaten zijn met iOS 9. En dat terwijl dat systeem bijna negentig procent in handen had van de markt, vlak voordat Apple zijn opvolger lanceerde als een gratis update.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.