Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LeEco (voorheen Letv) presenteert voor het eerst producten buiten China

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2016, 0:00 CategorieAndroid

LeEco, een elektronicafabrikant uit China, maakt zeer goede phablets, zoals de Le Pro 3. Die zijn echter alleen in China te koop. Dat gaat echter veranderen. LeEco kondigt volgende week in Amerika een serie producten aan. En wellicht volgt daarna Europa.

Le Pro 3

De LeEco-producten worden vanaf een afstandje al een tijdje jaloers bekeken door Europese consumenten. De Le Pro 3 is een uitstekend voorbeeld van een phablet die is voorzien van top-hardware, en een oogstrelend uiterlijk. Dit toestel is helaas alleen via omwegen in Europa te krijgen. Dat is het lot van veel Chinese elektronica. De opkomende fabrikanten uit dat land maken steeds betere producten, maar ze zijn meestal alleen in het thuisland te koop.

Amerika eerst

LeEco gaat daar dus verandering in brengen. Op 19 oktober presenteert het Chinese bedrijf in San Francisco een aantal producten die in de Verenigde Staten op de markt zal brengen. Wellicht een of twee telefoons, maar misschien ook producten op smart home-gebied. LeEco is al een tijdje aan het teasen, maar echt duidelijk wordt het niet.

Grensoverschrijdend

In ieder geval worden het ‘grensoverschrijdende’  zaken, die LeEco daar gaat presenteren, die ‘de eco-wereld zal doen ontvlammen’. Wat dat betekent, mag ieder voor zichzelf invullen totdat LeEco op 19 oktober zelf alles uit de doeken doet. Er wordt in Amerika een hoop van verwacht, en ook vanuit Europa wordt met belangstelling gekeken. Bij succes in de Verenigde Staten zou LeEco ook naar Europa kunnen komen.

Superphablet

Momenteel zijn LeEco-phablets alleen via Chinese importwinkels te krijgen, zoals deze bijvoorbeeld. De Le Pro 3 is overigens nog niet verkrijgbaar. Deze 5,5-inch phablet met 6GB ram, een 4070 mAh batterij, Android 6.0 Marshmallow en een Qualcomm Snapdragon 821-processor, moet makkelijk mee kunnen met de duurste toestellen van concurrenten als Samsung, Huawei, HTC en Sony, maar voor een veel lagere prijs. Voor nog geen 300 dollar wordt het toestel straks in China verkocht, en naar verluidt kan hij dan ook via de webwinkel in de link hierboven worden besteld, voor wie niet kan wachten tot LeEco officieel in Nederland neerstrijkt.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)
Android Lollipop (5.1)

Reacties

  1. Ap
    10 oktober, 2016 om 10:38

    Goed dat jullie wat vaker de smartphones van Chinese producenten onder de aandacht brengen. Tegenwoordig zijn deze telefoons nagenoeg gelijkwaardig aan die van de bekende jongens zoals een Samsung of Apple. Behalve de prijs dan want tegen de helft van de prijs kan je die telefoons bij Chinese webshops aanschaffen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.