Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft doet steeds betere zaken met Surface-tablets

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2016, 22:49 CategorieMicrosoft

Microsoft verkoopt steeds meer Surface-tablets en verdient daar aardig wat geld mee. Het afgelopen kwartaal steeg de verkoop van de tablets met 38 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2015.

Tablets

Als dat in geld wordt omgerekend, heeft Microsoft aan de Surface Book, Surface Pro 4 en Surface 3-tablets in totaal 926 miljoen dollar omgezet in de afgelopen drie maanden. Een jaar geleden brachten de tablets van Microsoft 672 miljoen dollar in het laatje.

Surface Book

Microsoft-Surface-Book

Vooral de Surface Book en de Pro 4 verkopen goed. Zakelijke gebruikers en bedrijven zijn de voornaamste kopers. De Surface Pro 4 is de vierde generatie van de tabletserie die Microsoft in 2013 lanceerde. De Surface Book is echter een andersoortig product. Deze 2-in-1-laptop/tablet hybride is vorig jaar op de markt gebracht en heeft bijna alleen maar positieve reacties teweeggebracht.

All-in-one pc

Microsoft bracht het nieuws over de gunstige kwartaalcijfers naar buiten net voor een belangrijke aankondiging op Surface-gebied. Verwacht wordt echter geen nieuwe tablet, maar een nieuwe all-in-one computer die Microsoft ook in de Surface-lijn onderbrengt. Die pc zou op 26 oktober verschijnen.

Omzet

De tablets brengen inmiddels een aardig deel van de omzet binnen bij Microsoft. In totaal ging er bij het bedrijf de afgelopen drie manaden 22,3 miljard dollar om. Behalve de Surface-lijn doen ook de clouddiensten van Microsoft het erg goed. Microsoft is dan ook overal ter wereld grote datacentra aan het bouwen om de clouddiensten in de lucht te brengen en te houden.

Tabletsmagazine was begin dit jaar onder de indruk van de kwaliteit van de Microsoft Surface Pro 4. Onze review is hier terug te lezen.

 • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Reacties

 1. Erik Nederstigt
  23 oktober, 2016 om 9:00

  En terecht. Met dit product heeft Microsoft een Windows-PC en een Tablet tegelijk op de markt gezet. Kan Apple een puntje aan zuigen. De iets duurdere variant loopt als een trein. Waarom ie zakelijk beter gaat? Mobieler kan je bijna niet zijn, maar spelletjes laten nog wel een te wensen over.

  • mike
   27 oktober, 2016 om 9:11

   Helemaal mee eens. Microsoft is momenteel veel innovatiever dan Apple. Apple is momenteel echt vastgeroest. Ik gebruikt een Surface pro 4 i7 van de zaak. Helemaal top!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.