Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft patenteert verbinding tussen twee Surface-tablets via keyboard-connector

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2016, 23:03 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft een nieuw patent geregistreerd waarin wordt omschreven hoe twee Surface-tablets met elkaar kunnen worden verbonden via de keyboard-connector.

Verbindingsstekkertje

Er kunnen ook andere apparaten aan een tablet worden gekoppeld, zoals een telefoon. Hiertoe is een nieuw verbindingsstekkertje nodig, waardoor de apparaten aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Microsoft omschrijft in het patent dat gebruikers veel manieren hebben om de zaken tussen apparaten draadloos te regelen. Maar de producent stelt vast dat er nog altijd genoeg mensen zijn die het liever op de ouderwetse manier doen: met een fysiek stekkertje.

microsoft-patent-surface

Extra scherm, extra processorkracht

Door twee tablets aan elkaar te koppelen, ontstaat allereerst een extra scherm. Maar ook kunnen de apparaten elkaars processorkracht en geheugen benutten voor zwaardere taken. Draadloos verbinden via bluetooth of een ander protocol kan nog steeds. De fysieke manier is een aanvulling hierop. De tablets die aan elkaar zijn gekoppeld, zullen zichzelf automatisch zo configureren dat ze maximaal nut halen uit de dan beschikbare processorkracht.

Lenovo Yoga Book

Critici vinden dat Microsoft op deze manier probeert om twee tablets per gebruiker te slijten. Maar wellicht zit er nog een ander idee achter. De Lenovo Yoga Book bijvoorbeeld (link verwijst naar onze hands-on review) is een tablet die bestaat uit twee schermen. Daarvan wordt één gebruikt als keyboard zonder fysieke toetsen. Door twee Surface-tablets aan elkaar te koppelen, zou wellicht ook zo’n keyboardfunctie kunnen worden benut. Het patent rept hier echter niet over.

Lees ook onze Microsoft Surface Pro 4 review.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.