De Microsoft Surface Book komt begin 2017 naar Nederland

28 oktober 2016 2 Minuten 5 Reacties
microsoft-surface-book-scharnier

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Surface Book naar Nederland komt. De exacte datum van beschikbaarheid wordt later aangekondigd. Het betreft hier zowel de nieuwe Surface Book met Performance Base als de huidige modellen: de i5 Surface Book met Integrated Graphics en de i5 Surface Book met dGPU.

Microsoft Surface Book naar Nederland

Microsoft heeft laten weten dat de Microsoft Surface Book ook naar Nederland zal komen. Dit moet ergens aan het begin van 2017 gaan gebeuren. De fabrikant introduceert in Nederland zowel de nieuwe Surface Book met Performance Base als de huidige modellen: de i5 Surface Book met Integrated Graphics en de i5 Surface Book met dGPU. De exacte datum van beschikbaarheid wordt op een later moment aangekondigd. De Surface Book, aangekondigd in oktober 2015, is een laptop die je ook als high-end tablet kunt gebruiken.

Qua design lijkt de Surface Book niet op een Surface-tablet zoals we hem kennen. Het heeft een 13,5 inch-scherm, een trackpad gemaakt van glas en is in het bezit van een toetsenbord met verlichting. Ook is de body volledig van magnesium gemaakt, maar dat zul je niet merken wanneer je hem in je tas meeneemt. Microsoft wil met dit uitgebreide apparaat niet zichzelf steviger in de markt zetten tegenover Google en Apple, met hun Pixel C– en iPad Pro-tablet, maar tegenover Apple met zijn Macbook en Lenovo met zijn vele convertibles.

Het afneembare aanraakscherm is slechts 7,7 millimeter dik en weegt iets meer dan zevenhonderd gram. Het enige nadeel is dat de Nvidia GeForce GPU (die het Xbox-team heeft getweakt) van het apparaat in de basis (het toetsenbord) zit waardoor je er dus alleen van profiteert wanneer beiden gekoppeld zijn. Daarnaast is de basis voorzien van usb-poorten en een SD-kaartlezer. In bovenstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Microsoft Surface Book getoond.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. In Duitsland is de adviesprijs van de Surface Book met Core i5 (8GB ram / 128GB ssd) onlangs verlaagd van 1649 naar 1401 euro. De versie met Core i7 (16GB ram / 512GB ssd) en Nvidia-gpu kost 2639 euro.

Meer informatie

alle specificaties, features en prijzen vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Book. Je kunt de notebook vergelijken met alle andere notebooks in onze tablet database.

Reacties (5)