Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Microsoft Surface Book komt begin 2017 naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2016, 13:40 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Surface Book naar Nederland komt. De exacte datum van beschikbaarheid wordt later aangekondigd. Het betreft hier zowel de nieuwe Surface Book met Performance Base als de huidige modellen: de i5 Surface Book met Integrated Graphics en de i5 Surface Book met dGPU.

Microsoft Surface Book naar Nederland

Microsoft heeft laten weten dat de Microsoft Surface Book ook naar Nederland zal komen. Dit moet ergens aan het begin van 2017 gaan gebeuren. De fabrikant introduceert in Nederland zowel de nieuwe Surface Book met Performance Base als de huidige modellen: de i5 Surface Book met Integrated Graphics en de i5 Surface Book met dGPU. De exacte datum van beschikbaarheid wordt op een later moment aangekondigd. De Surface Book, aangekondigd in oktober 2015, is een laptop die je ook als high-end tablet kunt gebruiken.

Qua design lijkt de Surface Book niet op een Surface-tablet zoals we hem kennen. Het heeft een 13,5 inch-scherm, een trackpad gemaakt van glas en is in het bezit van een toetsenbord met verlichting. Ook is de body volledig van magnesium gemaakt, maar dat zul je niet merken wanneer je hem in je tas meeneemt. Microsoft wil met dit uitgebreide apparaat niet zichzelf steviger in de markt zetten tegenover Google en Apple, met hun Pixel C– en iPad Pro-tablet, maar tegenover Apple met zijn Macbook en Lenovo met zijn vele convertibles.

Het afneembare aanraakscherm is slechts 7,7 millimeter dik en weegt iets meer dan zevenhonderd gram. Het enige nadeel is dat de Nvidia GeForce GPU (die het Xbox-team heeft getweakt) van het apparaat in de basis (het toetsenbord) zit waardoor je er dus alleen van profiteert wanneer beiden gekoppeld zijn. Daarnaast is de basis voorzien van usb-poorten en een SD-kaartlezer. In bovenstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Microsoft Surface Book getoond.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt. In Duitsland is de adviesprijs van de Surface Book met Core i5 (8GB ram / 128GB ssd) onlangs verlaagd van 1649 naar 1401 euro. De versie met Core i7 (16GB ram / 512GB ssd) en Nvidia-gpu kost 2639 euro.

Meer informatie

alle specificaties, features en prijzen vind je op de productpagina van de Microsoft Surface Book. Je kunt de notebook vergelijken met alle andere notebooks in onze tablet database.

 • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Reacties

 1. Rob
  29 oktober, 2016 om 10:24

  Hoera, Hoera

  • Kim
   31 oktober, 2016 om 17:25

   Tja. Ik merk dat de redactie van Tabletmagazine nogal fan zijn van Apple producten. Ik moet er niets van hebben en Surface producten van Microsoft hebben de Apple producten allang ingehaald. Apple is een suf bedrijf geworden en ze staan de laatste 2 jaar volkomen stil als het om innovatie gaat. Vooral de Surface pro 3 en 4 zijn enorm intrek bij professionals en studenten. Zelfs de afwerkingen en materiaal is gewoon beter. De pro serie maakt gebruik van magnesium i.p.v. van goedkope aluminium. Jullie melden altijd als de concurrentie gebruik maken van plastic i.p.v. aluminium zoals in de IPad of Macbook air.Mag ik jullie erop wijzen dat magnesium duurder en lichter is dan aluminium.

   • Martijn Chel
    31 oktober, 2016 om 19:31

    Waar merk je dat uit dan? Ik zie hier niks anders dan een logische vergelijking zonder oordeel.

 2. Kim
  31 oktober, 2016 om 21:13

  Bedankt voor je reactie. In de reviews die op tabletmagazine staan. Niet in dit stuk.

  • Martijn Chel
   31 oktober, 2016 om 23:45

   Nou, ik zal je zeggen dat ik de enige ben met Apple-apparatuur en er ook fan van ben. Het is in ieder geval niet zo dat we op voorhand alles van Apple geweldig vinden. Het kan soms misschien zo lijken omdat Apple lang als maatstaaf gediend heeft, maar ik denk dat we de laatste tijd ook veel mooie Android- en Windows-apparatuur gerecenseerd hebben, en dat ook zo benoemd hebben.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.