Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft wil Slack-concurrent gaan uitbrengen als Microsoft Teams’

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 9:44 CategorieApplicaties

Microsoft zou naar verluidt volgende week zijn Slack-concurrent willen presenteren en de applicatie de naam Microsoft Teams meegeven. Net als Slack, moet Teams groepen scholieren of collega’s elkaar de middelen geven om (zakelijk) met elkaar in contact te kunnen blijven.

Slack-concurrent Microsoft heet Microsoft Teams – gerucht

Naar verluidt wil Microsoft volgende week, tijdens een evenement dat in het teken staat van Microsoft Office, zijn Slack-concurrent gaan aankondigen. Intern wordt er naar deze app verwezen als Skype Teams, maar wanneer de dienst voor iedereen beschikbaar komt, dan zal die mogelijk door het leven gaan als Microsoft Teams. Net als Slack, moet Teams groepen studenten of collega’s in staat stellen (zakelijk) met elkaar in contact te blijven over de onderwerpen waar iets over besproken moet worden, in verschillende kanalen.

Dankzij de gelekte screen weten we inmiddels al dat Microsoft Teams niet alleen qua functionaliteit, maar ook qua design erg gaat lijken op Slack. Zo zijn er de eerdergenoemde kanalen aanwezig en kunnen mensen elkaar emoji, gifjes, meme’s en privéberichten sturen. Ook is er een integratie aanwezig met Skype, voor het (video)bellen, en Office 365, voor het bewerken en snel doorsturen van bestanden. Op moment van schrijven heeft Microsoft nog niets naar buiten gebracht over Teams; mogelijk horen we volgende week dus meer.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.