Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus-apparaten krijgen deze twee features van Android 7.1 niet

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2016, 12:34 CategorieAndroid

Een Google-medewerker heeft bevestigd dat de Nexus-apparaten het in december zonder twee features van Android 7.1 moeten gaan doen. Het gaat om de extra mogelijkheden voor de vingerafdrukscanner en de veelgevraagde avondmodus.

Deze opties krijgen de Nexus-apparaten niet van Android 7.1

De eerste bèta voor Android 7.1 Nougat is nu beschikbaar voor Nexus-apparaten. De software is nog niet helemaal af en werkt nog niet helemaal naar behoren op deze huidige hardware. En het is moeilijk om te zeggen of die missende onderdelen later nog worden toegevoegd of helemaal niet zullen komen, op dit moment. Twee functies van de lijst met features, die je hier kunt vinden, ontbreken echter in de bèta van de Android-update. Dat zijn de extra mogelijkheden voor de vingerafdrukscanner en de veelgevraagde avondmodus.

Niet dat deze onderdelen echt exclusief voor Pixel bedoeld zijn; het is meer dat de huidige hardware van de Nexus 5X en Nexus 6P de opties niet ondersteunen. Dat is natuurlijk jammer, maar gelukkig is er voor de avondmodus al lange tijd een oplossing beschikbaar: Twiligt. Deze app zorgt er ook voor dat de blauwe pixels gefilterd worden op het scherm, wat in de avond meer rust aan je ogen moet geven. Wellicht kunnen smartphones en tablets van andere fabrikant de opties nog wel implementeren; dat is op moment van schrijven nog niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.