Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Chromebook van Samsung lekt uit met tablet-eigenschappen en S-Pen

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2016, 20:58 CategorieChrome OS

Een nieuwe Chromebook van Samsung is uitgelekt, met de naam Chromebook Pro. Het apparaat is voorzien van tablet-eigenschappen en een ingebouwde S-Pen, hoewel die anders heet.

De Chromebook  Pro krijgt een 12,3-inch scherm dat 360 graden kan draaien ten opzichte van het toetsenbord.

Tablet-eigenschappen

Op die manier kun je het toetsenbord geheel achter het scherm wegdraaien, zodat je een tablet hebt. Ook kun je hem in de tentstand neerzetten om er bijvoorbeeld een film op te kijken. Belangrijk voor deze Chromebook is dat Google bezig is om steeds meer Android-apps te laten draaien onder Chrome OS. Op die manier krijg je met deze Chromebook een soort laptop met tablet-eigenschappen.

samsung-chromebook-pro

Styluspen

Het aanraakscherm kan worden bediend met een stylus, die de eigenschappen heeft van de S-Pen die we kennen van de Galaxy Note-serie. De stylus zit in een sleuf achter het toetsenbord. De pen krijgt overigens een andere naam.

Metalen uiterlijk

Erg goedkoop wordt deze Chromebook niet. Hij wordt uitgerust met een metalen buitenkant en is bedoeld eruit te zien als een high-end apparaat. Het wordt een laptop die op het dunste punt 1,4 centimeter dik is, met het toetsenbord meegerekend.

samsung-chromebook-pro-b

ARM-processor voor Android-apps

Het scherm is zoals gemeld 12,3 inch groot en krijgt een resolutie van 2400 x 1600 pixels. Het apparaat wordt aangedreven door een zeskernige ARM-processor die wordt geklokt op 2Ghz. Dat is een zuinige processor. De batterijduur zou tot tien uur moeten bedragen en het feit dat er een ARM-processor in komt, moet helpen bij het laten draaien van Android-apps. ARM-processoren drijven vrijwel alle smartphones en Androidtablets aan.

De prijs zou rond 499 dollar bedragen. Dat is vrij veel geld voor een op Chrome OS draaiend apparaat. Het apparaat zou op 24 oktober worden gepresenteerd. Over Nederlandse prijzen en beschikbaarheid is nog niets uitgelekt.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy TabPRO S
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.