Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Microsoft Surface Book is bijna hetzelfde, maar toch wat platter

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 23:44 CategorieMicrosoft

De nieuwe Microsoft Surface Book lijkt als twee druppels water op de Surface Book die een jaar geleden werd gepresenteerd, met één verschilletje. De nieuwe is wat dunner gemaakt.

Design onveranderd

Het design is niet veranderd door Microsoft. Maar de kritiek die vorig jaar kwam op het apparaat is blijkbaar ter harte genomen. Vanwege zijn bijzondere slangachtige scharnier kwam het apparaat een beetje dik overkomt als hij is dichtgeklapt. Op de een of andere manier is het ‘gat’  tussen scherm en toetsenbord nu wat kleiner gemaakt.

Opening verkleind

The Verge is hier achter gekomen door de oude en de nieuwe Surface Book op elkaar te plaatsen en ze vanaf de zijkant op de foto te zetten. Uit het plaatje blijkt duidelijk dat de opening tussen klavier en scherm een stukje is verkleind. Dat is gunstig, want zo kan er minder vuil tussen komen.

surface-book-en-opvolger-verschil-in-gat

Tablet

De nieuwe hybride-laptop, die ook als tablet kan worden gebruikt als het toetsenbord er van af wordt gehaald, is het nieuwe topproduct van Microsoft. In Amerika gaat het voor een dikke 2300 dollar in de verkoop. Ook de vorige Surface Book was niet goedkoop.

Supersnel en licht gewicht

Je krijgt er wel een laptop/tablethybride voor die op een supersnelle Intel Core i7-processor loopt, en dertig procent meer batterijduur heeft dan de vorige Surface Book: tot zestien uur achtereen werken of gamen zonder tussentijds opladen. Microsoft vergelijkt de Surface Book niet met tablets, maar met high-end laptops, zoals de MacBook Pro van Apple. Microsoft meldt erbij dat de Surface Book de MacBook Pro in een stofwolk achterlaat bij het stoplicht: de hardware beschikt op papier over zeer snelle specificaties.

 • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Reacties

 1. Rob
  27 oktober, 2016 om 8:04

  Leuk hoor maar de eerste surface book is ook nog steeds niet in NL te verkrijgen, dus wat moet ik met deze info?
  Laat Microsoft nu eerst maar de surface book naar NL brengen

  • mike
   27 oktober, 2016 om 9:06

   Microsoft is goed bezig! Ik heb voor de zaak een Surface pro 4 i7. Helemaal top. Een collega van mij gebruikt een IPad, maar hij is stinkend jaloers. Als de Surface book naar Nederland komt, dan wordt dit mijn nieuwe computer/tablet voor thuis en op het werk.

   • Rob
    27 oktober, 2016 om 16:06

    Ja hier ook de surface book, maar laat ze nu eens opschieten, alweer een jaar uit het 1ste model

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.