Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe renders en specs van Xiaomi Mi Note 2 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 21:36 CategorieAndroid

Nieuwe renders en een lijstje specificaties van de Xiaomi Mi Note 2 zijn gelekt op internet. Herbevestigd wordt dat deze phablet het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi wordt. De Mi Note 2 krijgt onder meer een  supersnelle Snapdragon 821-processor.

Concurrent van de Note 7, Pixel XL én iPhone 7 Plus

Eigenlijk hadden we deze phablet al een week of zes geleden verwacht, maar Xiaomi had hem blijkbaar nog niet klaar, of wilde domweg even wachten tot de rook is opgetrokken over de Samsung Galaxy Note 7, waar deze Xiaomi Mi Note 2 tegen had moeten concurreren. Want ook deze phablet heeft een aan twee kanten gebogen scherm, net als de nu van de markt verdwenen Note 7. Maar de phablet lijkt ook te willen concurreren met de Google Pixel XL en de iPhone 7. Kortom, het is een ambitieus bakbeest van een telefoon voorzien van de beste hardware die er te krijgen valt.

xiaomi-mi-note-2-b

2K-scherm

De telefoon krijgt volgens de laatste geruchten en dia’s die zijn uitgelekt van een recente presentatie in China een 5,7-inch scherm met een 2K-resolutie. Dit is een super amoledscherm (net als de Note 7) dat is gemaakt door LG. Dit scherm zou, net als de iPhone 7, drukgevoelig zijn. Dus als je harder drukt op het scherm, krijg je andere functies dan wanneer je er zachtjes over veegt. Onder het glas zou een ultrasone vingerafdrukscanner moeten zitten. Die hebben we bij Xiaomi al eerder gezien, namelijk bij de Mi 5S, een ander vlaggenschip van deze Chinese fabrikant.

Qualcomm Snapdragon 821

De processor wordt, zoals gezegd, waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 821, en er zouden twee geheugenvarianten van de telefoon naar de winkels komen: een met 4GB ram en 64GB opslaggeheugen, en een met 6GB ram en 128GB opslaggeheugen.

4100 mAh batterij

Xiaomi meldt verder in uitgelekte dia’s dat er een 4100 mAh batterij in zit die snel kan worden opgeladen volgens het Quick Charge 3.0-protocol. Opladen gebeurt overigens via een usb type-c poort.

Gebogen scherm en dezelfde camera als Google Pixel XL

xiaomi-mi-note-2-lek-1

Om het toestel nog meer op de huidige topphablets van Samsung en Apple te laten lijken, heeft hij twee camera’s aan de achterkant. De sensors zouden resoluties krijgen van 23 en 12 megapixel, en die 12-megapixelcamera is precies dezelfde die wordt gebruikt in de Google Pixel en Pixel XL. Een irisscanner zou er ook in zitten. En dat is weer precies zoals de Galaxy Note 7.

Prijs

Prijzen? Dat blijft gokken. We rekenden eerder uit dat het rond de vierhonderd euro zou moeten uitkomen, maar gezien de high-end specs wordt het toestel wellicht toch wat duurder.

Xiaomi Mi Note 2

Xiaomi importeren

Xiaomi verkoopt niet rechtstreeks in Nederland. Wil je een toestel van deze fabrikant hebben, dan ben je aangewezen op betrouwbare importsites zoals deze hier. Tabletsmagazine heeft onlangs een goede Xiaomi-phablet van webwarenhuis Gearbest op de pijnbank gelegd. Deze review is hier terug te lezen.

  • Delen:

Reacties

  1. Eric
    21 oktober, 2016 om 11:36

    Bol.com verkoopt ook deze smartphones enkele met nederlandse taal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.