Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Chrome laat je muziek afspelen op de achtergrond

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 10:09 CategorieAndroid

De nieuwe versie van Google Chrome voor Android stelt gebruikers in staat audio af te spelen op de achtergrond. De website die de media afspeelt moet die functie wel ondersteunen. Ook zijn er nog andere features toegevoegd aan de populaire webbrowser.

Download de nieuwe versie van Google Chrome

Google heeft vandaag een update vrijgegeven voor Chrome voor Android. Eén van de grootste nieuwe features is de mogelijkheid audio (en video) op de achtergrond af te spelen (werkt alleen op de websites die de mogelijkheid ondersteunen). Wanneer je nu van tab wisselt of het scherm uitschakelt, dan zal de notificatie voor het afspelen van de media niet meteen verdwijnen. Wanneer je vervolgens wederom op ‘afspelen’ tapt, dan zal het bestand verdergaan waar het was gebleven. Helaas werkt dit niet meer voor videosite YouTube.

Bovendien zal Google voortaan via Chrome ook artikelen gaan aanbevelen. Dit werkt ongeveer op een soortgelijke manier als binnen Google Now, waar er ook een verzameling artikelen te vinden is, op basis van je zoekopdrachten. De suggesties zullen steeds scherper worden, naarmate je de browser langer gebruikt. Ook zal de browser vragen of je een wachtwoord wil aanpassen nadat je dat veranderd hebt. Daarnaast zal de webbrowser voortaan ook minder data onderweg kunnen gebruiken, door websites offline beschikbaar te maken.

  • Google Chrome
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.