Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nog meer ‘veilige’ Galaxy Note 7-phablets vatten vlam, wellicht tweede terugroepactie op komst

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2016, 21:42 CategorieAndroid

Meer gebruikers van de Samsung Galaxy Note 7 melden dat hun toestel heeft vlamgevat. Het zou in alle gevallen gaan om phablets die al waren nagekeken, en door Samsung na de recente terugroepactie als veilig zijn bestempeld. Een tweede terugroepactie lijkt er aan te komen voor de Note 7.

Ontploffingsgevaar

samsung-galaxy-note-7

Inmiddels zijn diverse Amerikaanse telecomproviders klaar met de Note 7: ze bieden hem niet meer aan. Hun klanten kunnen een ander toestel uitzoeken. Ook sommige techblogs in Amerika die aanvankelijk zeer lovend waren over het toestel, trekken hun positieve conclusies in en raden iedereen af om een Note 7 aan te schaffen vanwege het ontploffingsgevaar. Dat lijkt Samsung maar niet onder de knie te krijgen.

Nieuwe filmpjes

Op internet circuleren alweer diverse filmpjes van ontploffende toestellen. Twee van die filmpjes (hier de ene, hier de andere) komen uit Zuid-Korea. In het thuisland van Samsung zouden de phablets het eerst zijn vervangen door veilige exemplaren. Dat werpt de vraag op of deze phablets wel veilig te krijgen zijn. De terugroepactie en de extra controles, alsmede een andere batterijleverancier hebben blijkbaar allemaal niet geholpen om de explosies te voorkomen.

Onderzoek

Inmiddels zijn in diverse landen overheidsinstanties bezig om de veiligheid van de Note 7 onder de loep te nemen. Samsung heeft inmiddels een verklaring uitgegeven waarin staat dat wordt afgewacht tot een onderzoek naar een ontploft toestel in een stilstaand vliegtuig is afgerond, voordat een tweede terugroepactie wordt gestart. In dat Amerikaanse vliegtuig begon het toestel spontaan te roken en te branden nadat een passagier hem had uitgezet, vlak voor het begin van de vlucht. Een brandblusser bracht snel uitkomst, maar de autoriteiten zijn goed wakker: dit had natuurlijk niet tijdens de vlucht moeten gebeuren.

Nederland

In Nederland is de start van de verkoop van de Galaxy Note 7 uitgesteld tot eind deze maand. Of dat nog doorgaat, zal waarschijnlijk afhangen van de internationale ontwikkelingen rond dit toestel.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.