Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia heeft een nieuwe Androidtablet in productie’

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2016, 23:23 CategorieAndroid

Nokia komt binnenkort met een 13,8-inch tablet naar de markt met Android erop. De Nokia D1C is onlangs langs een benchmarksite geweest.  Die heeft wat details over het toekomstige apparaat vastgelegd.

Nokia D1C

De Nokia D1C was al bekend. Het apparaat deed al een tijdje de ronde. Maar tot dusver dacht iedereen dat het een phablet was. Dat is dus niet zo. Het wordt een volledig toegeruste Androidtablet.

Full HD-scherm

Op de GFX benchmarksite is deze tablet al langs geweest. Het 13,8-inch scherm is full HD. Voorts wordt vermeld dat er een Snapdragon 430-processor in zit met 3GB ram en 16GB opslaggeheugen. De achtercamera schiet foto’s in 13 megapixel, aan de voorkant gebeurt dat in een resolutie van 8 megapixel. Over de Androidversie is nog niets bekend.

Nokia N1

Nokia heeft eenmaal eerder een Androidtablet gepresenteerd, de Nokia N1, maar die heeft Europese winkels nooit bereikt. Het is onbekend hoe het zal vergaan met de Nokia D1C en wat de werkelijke naam van deze tablet wordt. Ook is nog onzeker op welke markten deze tablet wordt uitgebracht en hoeveel hij gaat kosten.

Al eerder lekte uit dat Nokia ook met een phablet bezig is, de P1. Die wordt naar verluidt (link) een stuk hoger gepositioneerd dan de tablet. Waar de D1C een vrij magere instapprocessor heeft, bezit de P1 straks een Snapdragon 820-processor en een 2K-scherm.

  • Delen:
Lenovo Miix 510
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.