Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia werkt aan een Android-phablet met een 2K-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 10:24 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Nokia momenteel aan een Android-phablet met een 2K-scherm en een metalen behuizing. Onder de motorkap zou een Qualcomm Snapdragon 820-processor moeten zitten. Mogelijk wordt het toestel binnenkort aangekondigd.

Android-phablet van Nokia op komst – gerucht

Er zijn geruchten verschenen over een onaangekondigd Nokia-toestel. Het zou hier moeten gaan om een Android-phablet, genaamd de P1. De Nokia P1 zou in twee formaten worden uitgebracht. Eentje met een scherm van 5,2- en eentje met een scherm van 5,5-inch. Over die schermen wordt gezegd dat ze een betere resolutie gaan krijgen dan full hd, waardoor 2K de volgende logische keuze lijkt te zijn. Onder de motorkap van de phablet zou een Qualcomm Snapdragon 820-processor zitten. Over het werkgeheugen is helaas niets bekend.

De Nokia P1 zou zich op dit moment in de prototypefase bevinden. Er kan dus nog qua specs het één en ander veranderen. Wel lijkt vast te staan dat de P1 waterdicht zal worden en een IP68-certificatie zal krijgen. Daarmee zou de phablet net zo waterdicht moeten worden als de Samsung Galaxy S7. Hoewel er verder niets over de specs naar buiten is gebracht, is nog wel naar buiten gekomen dat de toestellen een metalen omhulsel zullen krijgen. De verwachting is dat de Finse fabrikant de Android-phablet binnenkort zal aankondigen.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.