Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onderzoeksbureau: ‘Tabletmarkt straks weer in de lift dankzij convertibles’

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2016, 19:18 CategorieOnderzoek

De tabletmarkt zit alweer een tijdje in het slop. Dat komt voornamelijk omdat iedereen die er een wil hebben, er al een of meerdere heeft. Maar de markt zal de komende jaren weer flink aantrekken, voorspelt een Amerikaans onderzoeksbureau.

Groeipositie

De Daniel Research Group is een marktonderzoeksbureau dat is gespecialiseerd in het voorspellen van technologische marktinformatie. In een rapport kondigt dit bureau aan dat de markt voor allerhande elektronische apparaten zoals pc’s, tablets en smartphones ietwat zal groeien de komende jaren, met een bijzondere groeipositie voor tablets.

Toetsenbord

De groei komt bijna geheel voor rekening van de convertibles, tablets die met een losklikbaar toetsenbord in een soort laptop kunnen veranderen. Al eerder meldde een andere bekende marktonderzoeker, IDC, dat Windows-convertibles een groei zouden doormaken.

drg-tabletmarkt

Vervangingssnelheid neemt toe

Een onderzoeker van Daniel Research Group licht toe: “Huishoudens en bedrijven zullen meer nieuwe apparaten gaan gebruiken. De vervangingssnelheid zal worden verkort. Ook zal het aantal huishoudens en bedrijven dat deze apparaten gebruikt, blijven stijgen. Als er geen economische ramp optreedt, ziet de kortetermijn toekomst voor deze markt er rooskleurig uit.”

Amerikaanse markt

De voorspellingen zijn weliswaar gedaan voor de Amerikaanse markt, maar te verwachten valt dat de conclusies ook voor de Europese markt zijn door te trekken. In de cijfers die DRG meldt, is te zien dat ‘simpele’  tablets die alleen maar bestaan uit een plaat met een scherm met apps, het in de komende vier jaar gaan afleggen tegen apparaten die van meer markten thuis zijn, en met een bijbehorend – maar los te maken – toetsenbord worden bediend.

 

  • Delen:
Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book
Android Marshmallow (6.0) - Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.