Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oppo kondigt twee nieuwe phablets aan, de R9s en de R9S Plus

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2016, 16:28 CategorieAndroid

Oppo heeft in China twee nieuwe phablets aangekondigd. De Oppo R9s is 5,5-inch groot, de Oppo R9s Plus heeft zelfs een schermdiameter van 6 inch.

Zeer dun randje

De schermresolutie van de R9s is 1080 pixels. De telefoon heeft een zeer dun randje van 1,66 millimeter, waardoor 77,5 procent van de voorkant uit scherm bestaat. Een achtkernige Qualcomm Snapdragon 625-processor bestuurt dit toestel.

Qualcomm-processoren

Het zes-inch scherm van de Oppo R9s Plus heeft eveneens een resolutie van 1080 pixels. Ook hier een heel dun randje, van slechts 1,78 millimeter. Daarmee haalt dit toestel zelfs 79 procent screen-to-body-ratio. Deze telefoon loopt op een iets snellere Qualcomm Snapdragon 653-CPU.

Camera

Beide toestellen lopen op Android 6.0 Marshmallow met daar overheende ColorOS 3.0 softwareschil van Oppo. De achtercamera in de phablets is een 16-megapixelexemplaar met een Sony IMX398-sensor, een diafragma van f/1.7 met dual-focustechnologie en de frontcamera bezit eveneens een resolutie van 16 megapixel.

Supersnel laden

De toestellen zijn allebei in een strakke metalen jas gestopt, met een vingerafdruksensor in de homeknop onder het scherm. De telefoons kunnen supersnel worden opgeladen. Slechts vijf minuten laden met de snellader, en hij kan er weer twee uur tegenaan.

Gorilla Glass 5

Het schermglas is Corning Gorilla Glass 5, wat behoorlijk kras- en breukvrij zou moeten zijn. Voorts heeft de R9s 4GB ram, 64GB intern geheugen, een sleuf voor een micro-sd-kaart, en al je die er niet in stopt, twee simkaarten. De batterij meet 3010 mAh.

Prijzen

De grotere R9s Plus heeft 6GB ram, 64GB opslaggeheugen, dezelfde sim/sd-kaartsleuf en een 4000 mAh batterij.

Nederland

De toestellen komen in rozegoud of zwart naar de markt en ze kosten in China 379 en 478 euro. Hoeveel de toestellen gaan kosten als Oppo ze via zijn eigen website in Europa gaat verkopen, blijft nog even afwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.