Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opsteker voor Samsung: verkoop Galaxy Note 7 trekt aan in Korea

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2016, 17:38 CategorieAndroid

Samsung heeft de Galaxy Note 7 opnieuw op de markt gebracht in thuisland Zuid-Korea, nadat de verkoop wekenlang was gestaakt vanwege het risico van ontploffing. En gelukkig voor Samsung vond de phablet direct gretig aftrek.

Geen vertrouwensbreuk

Van een vertrouwensbreuk bij de Zuid-Koreanen in het laatste product van Samsung is dus niets te merken. Dit is wereldwijd wel anders. Uit verkoopcijfers van Samsungtelefoons blijkt dat ook andere Samsungtelefoons, die nog nooit zijn ontploft, ineens minder verkopen.

Phablets

De Koreanen wisten echter niet hoe snel ze er bij moesten wezen toen er weer Galaxy Notes 7 waren te krijgen. De verkoop trok flink aan en op de allereerste dag van de verkoop-herstart werden er 21.o00 phablets verkocht.

Nederland

De Note 7 werd aanvankelijk op 19 augustus in tien landen gelanceerd. Nederland was daar niet bij. Op 2 september, na gebleken problemen met exploderende batterijen in een stuk of dertig toestellen, staakte Samsung de verkoop van het toestel, en riep alle reeds verkochte telefoons terug om ze na te laten kijken in de fabriek. Deze stap heeft weliswaar meer problemen met exploderende phablets voorkomen, maar het betekende ook een gevoelige knauw voor de reputatie van het bedrijf.

Verkoopstart 28 oktober

 

Samsung heeft laten weten dat de verkoopstart in Europa op 28 oktober is. Dan zal de Note 7 ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Overigens is er een klein aantal klanten die ook problemen melden met de herziene Note 7. Samsung zegt dat dit incidentele ongelukken zijn, en geen structurele fabricagefout.
  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.