Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Opvolger OnePlus 3 gaat OnePlus 3T heten’

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2016, 16:57 CategorieAndroid

OnePlus houdt er niet van om achter te lopen. Dus wordt er nu een variant van de OnePlus 3 gemaakt met een gloednieuwe Snapdragon 821-processor.

OnePlus 3T(urbo)

Dat nieuws is nog niet officieel, maar niet onwaarschijnlijk. De ververste variant van de phablet zou OnePlus 3T gaan heten.

Er zijn al wat tekenen dat OnePlus met dit nieuwe toestel bezig is. In China is een telefoon van OnePlus met typenummer A3010 gepasseerd bij de autoriteiten waar dit soort apparaten moeten worden getest, voordat ze op de markt mogen komen. Een ander gegeven is dat een OnePlus-ontwerper op zijn Weibo-account (het Chinese twitter) heeft gepubliceerd over de OnePlus 3T.

Qualcomm Snapdragon 821-CPU

Waar die T voor staat is nog een open vraag. Wellicht ‘turbo’, want de Qualcomm Snapdragon 821-processor is de snelste die er momenteel is. De huidige OnePlus 3 heeft een Snapdragon 820-processor die is geklokt op 2.15Ghz. Dat is ook allerminst een langzame jongen, oveirens, maar de Snapdragon 821 is doorgaans geklokt op 2,4Ghz en dus nog net wat sneller.

Nog steeds Amoled

De overige hardware zou niet worden aangepast. De OnePlus 3 heeft namelijk al erg goede hardware aan boord, zoals 6GB ram, een aluminium body en een vingerafdruksensor.

Al eerder heeft CEO Carl Pei van OnePlus het gerucht ontkracht dat nieuwe telefoons van het merk zouden afstappen van de Amoled-schermen, en overstappen op lcd. Dat gaat dus niet gebeuren, meldde Pei op twitter. En ook dat is goed nieuws; Amoled-schermen zijn aantoonbaar beter dan lcd-schermen, en ze zijn ook energiezuiniger.

  • Delen:
Samsung Galaxy S6 Edge+
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.