Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zenpads en Zenphones van Asus uit Duitse winkels vanwege patentclaim Philips

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2016, 22:24 CategorieAndroid

Philips heeft in Duitsland succesvol Asus aangeklaagd voor het schenden van patenten. Aangezien die deel uitmaken van de laatste Androidversies vanaf Android 5.0, kunnen ook andere fabrikanten van Androidsmartphones en -tablets wellicht claims verwachten van de Nederlandse multinational.

Lijstje recente apps

Het gaat om een patent dat Philips bezit. Daarin wordt omschreven hoe een lijst van recent gebruikte apps op het scherm van een apparaat wordt weergegeven. De wijze waarop Android 5 en Android 6 dat doen, lijkt teveel op de manier die Philips heeft gepatenteerd. Asus is het eerste slachtoffer van deze patentstrijd. In Duitsland kan niemand meer Zenfones of Zenpads kopen op de website van Asus zelf. In winkels en webwinkels zijn de apparaten echter nog gewoon volop te koop.

Verkoopverbod

Het zit erin dat Philips probeert het verkoopverbod uit te breiden naar andere Androidfabrikanten. Google heeft inmiddels een patch uitgebracht die het probleem oplost, maar Asus moet die wel eerst in zijn tablets toepassen voordat ze weer verkocht mogen worden. Mocht Philips achter andere fabrikanten aan gaan, dan kunnen er nogal wat Androidapparaten uit de winkels verdwijnen Android 5, 5.1 en 6.0 staan momenteel op 13,1%, 21,9% en 18,7% van alle Android-smartphones, en een onbekend aantal tablets.

En nu, Philips?

Het is onduidelijk wat de koers van Philips nu is. Wellicht gaat de Nederlandse producent ook achter andere fabrikanten aan, ook in andere landen; wellicht laat de multinational het rusten na deze eerste ferme ‘waarschuwing’. Hoe het uitpakt, is afwachten, maar op last van een rechter in Mannheim mag Asus voorlopig in heel Duitsland zijn eigen smartphones en tablets niet meer verkopen.

Lees ook onze Asus ZenPad 3S 10 review.

  • Delen:
Asus ZenBook Flip (UX360CA en UX360UA)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.