Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pixel Launcher blijft exclusief voor de Google Pixel XL

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 9:19 CategorieAndroid

De Google Pixel en Pixel XL worden straks geleverd met de nieuwe Pixel Launcher. Deze software zal exclusief voor de smartphones verschijnen. Nexus-eigenaars hoeven er dus niet op te rekenen dat die software naar hun toestellen zal komen.

Pixel Launcher komt niet naar oudere Nexus-apparaten

Voordat Google de Pixel-smartphones had aangekondigd, had het internet de launcher voor de smartphones al te pakken en online gedeeld. Deze launcher heeft uiteindelijk de naam Pixel Launcher gekregen en doet enkele dingen net even anders dan de Google Now Launcher die je aantreft op een Nexus. Google heeft laten weten dat de software voorlopig exclusief voor de Pixel-smartphones zal blijven. Eigenaars van een recent Nexus-model hoeven er dus niet op te rekenen dat de software ook hun kant op zal komen.

De Pixel Launcher bevat onder meer een nieuwe zoekpil (bij gebrek aan een beter woord): een verkorte Google-zoekbalk die lang niet zoveel ruimte inneemt. Ook is er een widget die zowel de tijd als de datum weergeeft. Daarnaast implementeert de launcher de ronde iconen en roep je de app-lade op door van onderen naar boven te vegen. Op dit moment is Google nog aan het kijken of de launcher naar andere Androids zal komen, maar voorlopig lijkt het er dus niet op. Hopelijk verschijnt er dan snel een stabiele versie van de app online.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.