Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pixel Launcher staat in Google Play, maar je kunt hem niet downloaden

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 9:22 CategorieAndroid

Google heeft de Pixel Launcher in Google Play geplaatst, maar je kunt hem niet downloaden. De app is bedoeld voor de Pixel-smartphones. Wel is er een recent apk-bestand beschikbaar, die je kunt downloaden en installeren op je Android-apparaat.

Download de Pixel Launcher

Google heeft de Pixel Launcher in Google Play geplaatst, de digitale winkel van Android. Helaas betekent dat niet meteen dat je de app ook daadwerkelijk kunt downloaden vanuit die winkel, omdat de launcher alleen werkt met de Google Pixel en de Google Pixel XL op dit moment. Dat de applicatie in Google Play staat, betekent simpelweg dat de zoekmachinegigant gemakkelijk updates kan uitbrengen voor de apparaten waar je de launcher wel op kunt installeren. Het is dus meer voor Google, dan voor de gebruiker bedoeld.

Gelukkig zijn er ook andere manieren om aan applicaties te komen op Android. Zo is er al een apk-bestand beschikbaar met de meest recente versie van de Pixel Launcher, die je kunt downloaden via APK Mirror. Dit is geheel veilig om te doen; deze website wordt al jaren vertrouwd. Weet wel dat wanneer je de launcher downloadt, je niet overal direct toegang tot krijgt. Zo is de integratie met Google Now verdwenen op niet Pixel-apparaten en werken ook niet alle functies direct. Wil je dat wel, dan kun je ook de Action Launcher 3 uitproberen.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.