Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go-maker Niantic schakelt Fastpokemap.com uit

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 23:37 CategorieGaming

Niantic, de maker van het spelletje Pokémon Go, heeft een server-update uitgevoerd. Hierdoor krijgen de ontwikkelaars van het populaire Fastpokemap.com geen toegang meer tot het netwerk van Niantic. Er kunnen dus geen Pokémon meer mee worden gevonden.

‘Scanning is disabled’

Dat is nog maar net gebeurd. Fastpokemap heeft online een bericht geplaatst waarin de bezoekers van de site wordt uitgelegd wat er aan de hand is. ‘Scanning is disabled’, staat er op de site. Op twitter klagen de makers van Fastpokemap dat Niantic het hen onmogelijk heeft gemaakt om nog te scannen naar virtuele diertjes in een straal van pakweg 100 meter. Hiermee deelt Fastpokemap het lot van Pokevision, dat eerder al werd geblokkeerd. Het is zuur voor de ontwikkelaars van Fastpokemap, want onlangs breidden ze hun app nog uit. Aanvankelijk kon er slechts vijftig meter rond een gps-locatie rond worden gekeken.

Fastpokemap 2

 

‘Boycot het spel’

De makers van Fastpokemap zijn razend op Niantic en vragen hun bezoekers om de game te boycotten totdat Niantic zelf met iets beters komt om de Pokémon op te sporen. De meeste spelers zullen weer aangewezen zijn op de aloude radar in de game zelf, die bar weinig informatie geeft over de plek waar de diertjes zich ophouden. Spelers lopen dus weer als een kip zonder kop rond op zoek naar hun favoriete virtuele diertjes.

Andere scan-mogelijkheid

Pokemon Live Map

Echter, Tablets Magazine heeft ontdekt dat er nog wel een andere mogelijkheid (link naar software) bestaan om rond te kijken naar Pokémon, buiten Fastpokemap en Niantic om. Blijkbaar zijn nog niet alle mogelijkheden om te scannen afgesloten.

Software

Hiervoor is het wel nodig om wat software op een mac of pc te installeren. Daar is wat kennis voor nodig die niet iedereen in huis zal hebben, en het heeft ook het nadeel dat het niet op een telefoon kan worden gezet. Maar op een pc of mac komen de Pokémon die niet direct binnen bereik zijn, zo wel weer boven water. Zie het plaatje hierboven over wat er op woensdagavond rondhangt aan Pokémon op vindplek Kijkduin.

Hier is echter wel het risico aan verbonden dat Niantic er achter komt en je uit het spel gooit, want je moet een Google Api-key invoeren om er gebruik van te kunnen maken. Tablets Magazine heeft hier echter tot dusver geen moeilijkheden mee geconstateerd, maar installatie is volledig op eigen risico en voor eigen verantwoording.

Update

Inmiddels lijkt het erop dat Fastpokemap een omweg heeft weten te vinden. De scanner naar monstertjes doet het weer, maar is – zo waarschuwen de makers – niet betrouwbaar.

 

 

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.