Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon GO zet 600 miljoen dollar om in negentig dagen

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2016, 13:11 CategorieGaming

Het is Pokémon GO gelukt om in negentig dagen 600 miljoen dollar, 550 miljoen euro, om te zetten en is daarmee de snelste verdienende app. Andere populaire apps, zoals Candy Crush Saga, deden er tweehonderd dagen of meer over.

Pokémon GO bracht snel, veel geld in het laatje

Pokémon GO is op dit moment de snelst verdienende app voor mobiele apparaten van dit moment, meldt App Annie. Dat is een bedrijf dat bijhoudt hoe succesvol applicaties voor smartphones en tablets zijn. App Annie houdt een grens van 600 miljoen (600.000.000) dollar aan om te bepalen hoe goed een populaire app het doet. Het is de applicatie voor het vangen van Pokémon gelukt om dat bedrag in negentig dagen te behalen. Ter vergelijking: Candy Crush Saga deed er tweehonderd dagen over voor hetzelfde bedrag.

De game Puzzle & Dragons, erg populair in Azië ook, deed er vierhonderd dagen over, terwijl Clash of Clans, ook niet geheel onbekend, vijfhonderd dagen nodig had voor de 600 miljoen dollar. Daarnaast blijkt uit de gegevens van App Annie dat de hoeveelheid tijd die mensen spenderen binnen Pokémon GO, bijna net zo veel is als de tijd aan de volgende negentien (!) apps op de lijst. Ondertussen is de populariteit van de applicatie wel afgenomen, dus is het interessant om te zien hoe Niantic het momentum blijft voorzetten.

pokemon-go-app-annie

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.