Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Qualcomm laat Samsung Snapdragon 830 produceren’

Geschreven door
Geplaatst op6 oktober 2016, 7:47 CategorieHardware

Het ziet ernaar uit dat Qualcomm en Samsung een deal aangaan waarbij de Koreanen binnenkort de Snapdragon 830 gaan produceren. De chip-fabrikant gaat ermee akkoord als Samsung de productie van de Snapdragon 830 op zich wil nemen, maar stelt wel een belangrijke voorwaarde aan het bedrijf.

Samsung wil Snapdragon 830 maken

Het is ETNews dat naar buiten heeft gebracht dat Qualcomm bereid is om de productie over te laten aan Samsung. Het bedrijf wil zijn grote klant niet kwijt en heeft dan ook een speciale deal bedacht. Zo mag Samsung de productie van de Snapdragon 830 op zich gaan nemen, als de Koreanen de chip vervolgens ook gaan gebruiken in de Samsung Galaxy S8. Dat zou de belangrijke eis zijn die Qualcomm stelt aan het Zuid-Koreaanse bedrijf. De massaproductie van de nieuwe chip zou nog dit jaar van start moeten gaan.

Niet de eerste keer

Mocht Samsung akkoord gaan met de eis van Qualcomm, dan betekent dat niet voor het eerst dat het bedrijf een chip van Qualcomm gaat produceren. Hetzelfde gebeurde eerder namelijk al met de Snapdragon 820, die op dit moment buiten Europa terug te vinden is in de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy Note 7. Binnen Europa maakt het Zuid-Koreaanse bedrijf gebruik van zijn eigen Exynos 8890-chip.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.