Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: ZUS USB Car Charger en Smart Car Finder

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 13:07 CategorieAccessoire reviews

Zo nu en dan komen er interessante accessoires voorbij die we wat uitgebreider willen bekijken. De ZUS USB Car Charger en Smart Car Finder, oftewel autolader, is zo’n interessante accessoire, mits deze doet wat hij belooft. Ook wij zitten immers vaak in de auto en moeten onze smartphones en tablets onderweg opladen.

Wat is de ZUS Car Charger en Smart Car Finder?

De ZUS USB Car Charger en Smart Car Finder is een autolader van Duitse makelij, van het bedrijf Nonda. De autolader moet volgens de fabrikant je smartphone of tablet snel opladen en kan daarbij dankzij een iOS- en Android-app helpen bij het terugvinden van je auto wanneer je deze ergens geparkeerd hebt. Er kunnen twee apparaten via de usb-poorten aangesloten worden en middels leds wordt het gebruik in het donker vereenvoudigd. De ZUS autolader kan in Nederland gekocht worden voor zo’n 34 euro.

Design

Voor 34 euro mag je wel wat verwachten van een autolader en gelukkig zien we dat qua design meteen ook terug. Het apparaatje voelt premium aan, ziet er strak uit en is netjes afgewerkt. Niet geheel onbelangrijk is dat de connectie met de aansluiting in de auto stevig is door een goede connector. De usb-poorten zijn ‘reversible’, wat betekent dat het niet uitmaakt hoe je de usb-connector aansluit. De led-lampjes zorgen voor een extra fraaie look and feel, waarmee de lader zich ook onderscheidt van de concurrentie.

zus-car-charger-review-1

Gebruik

De ZUS line-up van Nonda staat in het teken van duurzaamheid; de producten moeten tegen een stootje kunnen en vooral lang meegaan. Maar, het draait natuurlijk om het opladen van je smartphone(s) en tablet(s). volgens Nonda moet de ZUS charger dit bijna tweemaal zo snel doen als de gemiddelde autolader en dat hebben we natuurlijk getest.

zus-car-charger-review-3

We hebben een iPhone 6S Plus en een Samsung Galaxy S5 aan de lader gehangen, met een lege accu. Ditzelfde hebben we gedaan met een goedkope (7 euro) kostende autolader. Het resultaat spreekt in het voordeel van de ZUS charger. De iPhone 6S Plus zat binnen 30 minuten op 21 procent, terwijl deze smartphone bij de goedkope lader op 13 procent zat. Bij de Galaxy S5 was het verschil wat groter; 24 procent tegenover 14 procent. Tweemaal zo snel is het misschien niet maar dat je apparaten sneller opgeladen worden blijkt wel.

zus-car-charger-review

Dat de ZUS charger sneller oplaadt heeft onder meer te maken met een slimme chip die ingebouwd zit en herkent welk apparaat je aan de lader hangt. Hierdoor kan de maximale snelheid voor het laden behaald worden. Ook wordt aangeraden de officiële laadkabel van je smartphone of tablet te gebruiken zodat het sneller laden zeker mogelijk is.

De app

Hoewel sneller laden middels een slimme chip al ‘slim’ is kan de ZUS USB Car Charger en Smart Car Finder nog meer. Je kunt het apparaatje middels bluetooth koppelen met ZUS-app voor Android en iOS. Eenmaal gekoppeld kan de app de locatie waar je je auto geparkeerd hebt onthouden door de gps-coördinaten op te slaan zodra je geparkeerd hebt. Je parkeert en vervolgens vraagt de app of je de locatie wilt opslaan. Hiervoor zijn bluetooth en gps dus noodzakelijk.

Ben je op zoek naar je auto dan open je de app en kun je de aanwijzingen volgen om je auto terug te vinden. Dit is een leuke en handige feature, maar helemaal nauwkeurig is het niet. Sta je bijvoorbeeld in een parkeergarage dan moet je zelf alsnog het niveau onthouden en ook de plek van je auto is in een straal van tientallen meters. Het bepalen van de gps-coördinaten van je auto gebeurt automatisch dus je hebt ten alle tijden een indicatie waar je auto gebleven is. Let wel; wordt je auto gestolen dan heb je er niks meer aan. De coördinaten blijven dan op de plek staan waar je ze opgeslagen hebt.

zus-car-charger-review-5

De app biedt nog meer slimme mogelijkheden. Zo kun je aangeven voor hoeveel tijd je de parkeermeter hebt ingesteld. Vervolgens krijg je een melding wanneer de tijd om is zodat je snel kunt vertrekken of bijvullen. Je kunt de locatie van de auto ook delen van familie of vrienden, plus de gezondheid van de accu van je auto monitoren. De app is vrij simpel maar strak vormgegeven, lekker snel en eenvoudig in het gebruik.

Conclusie

Alles bij elkaar opgeteld moeten we zeggen dat de ZUS USB Car Charger en Smart Car Finder doet wat er beloofd wordt. Je mobiele apparaten worden daadwerkelijk sneller opgeladen, de bouwkwaliteit is boven gemiddeld en de extra functies zijn handige features. Als je puur een lader zoekt om soms je smartphone wat bij te tanken dan zijn er goedkopere versies te vinden, maar als je nogal eens vergeet waar je auto staat, graag herinneringen krijgt over de parkeermeter en vooral snel meerdere mobiele apparaten wilt opladen dan is de ZUS USB Car Charger en Smart Car Finder een zeer goede keuze.

  • Delen:

Reacties

  1. Brood
    02 december, 2017 om 12:03

    Ik heb ook een ZUS……. meet de spanning verkeerd 9,3 volt terwijl dit 14 volt is.

    daarom werkt carfinder volgens mij ook niet meer.

    Totaal geen mogelijkheid gezien om te reclameren en retourneren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.