Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy C9 wordt nieuwe midrange phablet

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2016, 18:12 CategorieAndroid

Via de Chinese telecomwaakhond TENAA zijn renders van de Samsung Galaxy C9 naar buiten gebracht. Dit is een midrange phablet met vermoedelijk een 6-inch scherm. Ook zijn foto’s van de C9 Pro online gezet.

6-inch phablet

We kennen al de Galaxy C5 en de Galaxy C7. De C7 is al een flinke phablet, met een 5-7 inch scherm. De Galaxy C9 wordt vermoedelijk nog wat groter. Het schermformaat wordt niet genoemd op de website van TENAA, maar wel de grootte van het hele toestel. En hij is enkele millimeters groter en breder, maar wel een fractie dunner dan de Galaxy C7.

Qualcomm Snapdragon 652

samsung-galaxy-c9-b

Het scherm, hoe groot dat uiteindelijk mag blijken te zijn, is in ieder geval een amoled-display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder de motorkap zit waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 652-processor met 6GB ram. Android 6.0.1 Marshmallow wordt verwacht en een batterij van 4000 mAh. Aan de achterkant zou een 16-megapixelcamera zitten, en aan de voorkant precies dezelfde resolutie, wat we niet veel zien. De C9 kan omgaan met 4G lte-netwerken en er zit een vingerafdruikscanner onder de homeknop.

Drielijnige antennes

De TENAA heeft natuurlijk als telecomwaakhond meer belangstelling voor de antennes. Het ontwerp van het toestel laat drie dune lijnen aan de boven- en onderkant van het toestel zien, in dezelfde kleur als de rest van het achterpaneel van de telefoon. Samsung heeft op deze wijze geprobeerd om de verplichte antennestrepen volledig mee te laten doen met het design van de phablet.

samsung-galaxy-c9-a

C9 Pro

Voorts wordt gemeld dat er een paar foto’s van de Pro-versie van de C9 zijn uitgelekt. Die laten ook het driebandige antennelijntje zien. Over de specificaties van de C9 Pro is nog niets bekend, maar te verwachten valt dat de hardware wat sneller en beter zal zijn.

Drie kleuren

Volgens de geruchtenmachine worden beide toestellen op de markt gebracht in de kleuren goud, zilver en rozegoud en komt het toestel al deze maand in China op de markt, en in Amerika in november. Over een release in Nederland is nog niets bekend, en dat geldt ook voor de prijs van de twee toestellen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab A 7.0 (2016)
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.