Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil vingerafdrukscanner mogelijk meer functies meegeven

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2016, 9:10 CategorieHardware

Er is een patent opgedoken van Samsung, waaruit op te maken valt dat het bedrijf de vingerafdrukscanner mogelijk meer functies wil meegeven. Helaas is het niet zeker of de fabrikant de beoogde verandering zal doorzetten in nieuwe producten.

Patent van Samsung opgedoken

Er is een patent van Samsung opgedoken die betrekking heeft op de vingerafdrukscanner. Het bedrijf wil mogelijk veegbewegingen naar de vingerafdruklezer brengen, die verschillende handelingen kunnen verrichten op een smartphone of tablet. Met een Google Pixel XL kun je bijvoorbeeld al zien wat dat in de praktijk betekent: door met je vinger van boven naar beneden te vegen, kun je de notificatiebalk naar beneden trekken. Ook de Huawei Mate S biedt al meer features aan via de afdruklezer.

Samsung heeft soortgelijke ideeën. Dit patent is al twee jaar geleden ingeleverd en nog steeds niet geïmplementeerd in smartphones of tablets. Eén van de voorbeelden die de fabrikant geeft in het patent, laat zien hoe gebruikers direct een app kunnen openen door te vegen met hun vinger, nadat ze een apparaat hebben ontgrendeld met hun afdruk. Dat er nu een patent is opgedoken, betekent helaas niet altijd dat we de functionaliteit gaan terugzien in de producten. Het bedrijf heeft in elk geval nog niets bekendgemaakt over de feature.

samsung-patent-vingerafdruklezer-1

samsung-patent-vingerafdruklezer-2

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.