Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung zal alle modellen van de Galaxy Note 7 weggooien

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2016, 9:11 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat alle toestellen van de Galaxy Note 7 worden vernietigd en weggegooid; ze worden niet opnieuw gebruikt. Slechts een gedeelte van de onderdelen uit het apparaat zal worden gerecycled door het bedrijf.

Galaxy Note 7 wordt niet opnieuw opgepoetst

Deze week heeft Samsung officieel bekendgemaakt dat de stekker uit de verkoop van de Galaxy Note 7 wordt getrokken. Het bedrijf vraagt al weken aan eigenaars van de phablet of zij het apparaat willen terugsturen. Aanvankelijk voor een vervangend model, maar nu voor een geldterugregeling of de mogelijkheid een ander Samsung-toestel uit te kiezen. De toestellen die de fabrikant nu binnenkrijgt, zullen worden vernietigd en weggegooid, heeft het bedrijf laten weten. Ze worden dus niet opnieuw opgepoetst (refurbished, zoals dat wordt genoemd).

Wel zal Samsung een gedeelte van de Galaxy Note 7 gaan recyclen. Niet alle onderdelen worden gerecycled, slechts een klein gedeelte daarvan. Dat betekent dat het gros van die (soms zeldzame) onderdelen verloren gaat en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Dat is ook meteen de reden dat veel oude smartphones opnieuw en helemaal opgepoetst worden doorverkocht; dan weet je zeker dat er geen onderdelen verloren gaan en dat is uiteindelijk goed voor iedereen. Desondanks is het goed dat Samsung de Note 7 niet meer verkoopt.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.