Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung zou de hele Note-lijn willen schrappen, geen Galaxy Note 8 meer volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2016, 22:57 CategorieAndroid

Samsung zou de hele Galaxy Note-lijn willen schrappen. Er komt volgend jaar geen Galaxy Note 8 meer, zingt rond in de geruchtenmachine.

Galaxy Note 7

Hiertoe zou Samsung willen overgaan vanwege de enorme problemen met de Galaxy Note 7, die maar blijft ontploffen en in brand vliegen. Inmiddels is dat wereldwijd met tientallen toestellen gebeurd. De phablet heeft problemen met de batterij of de aansturing daarvan, dat is zelfs bij Samsung nog niet helemaal helder.

Vuurvast doosje

Iedereen die een Note 7 heeft gekocht, mag hem terugsturen in een vuurvast doosje en krijgt zijn geld terug. De Note 7 is al eerder uit de winkels gehaald, en veel telecomproviders en winkelketens weigerden het toestel al te verkopen. Dit geldt overigens niet voor Nederland, waar de Note 7 nog niet in de winkels verkrijgbaar was. Hooguit was her en der in een telefoonwinkel een dummy van het toestel te zien.

Reputatieschade: nooit meer een Note?

De reputatieschade voor Samsung door de ontploffende Note 7 is enorm. Zo groot zelfs, dat Samsung de hele succesvolle Note-lijn zou willen schrappen. De eerste Galaxy Note was de eerste phablet ter wereld, met een 5,2 inch scherm. Dat werd destijds een enorm toestel gevonden. In Nederland zijn daarna de Note 2, 3 en 4 nog uitgebracht, maar de 5 niet, omdat Samsung meende dat Europese consumenten de meegeleverde S-Pen nooit gebruiken.

S-Pen

Het cijfer 6 werd overgeslagen om de serie op hetzelfde nummer te brengen als de superphones van de Galaxy S-lijn, en de Note 7 werd enkele weken geleden in de verkoop gebracht. Kort voor de presentatie van de nieuwe iPhone 7; erg belangrijk voor Samsung om de concurrent een stapje voor te zijn. Echter, die haast heeft er wellicht toe geleid dat er niet goed naar technische problemen is gekeken. Al binnen een week of twee klaagden zo’n dertig klanten over ontplofte telefoons.

Het is dus afwachten of in het najaar van 2017 een nieuwe Note zal verschijnen. Inmiddels zijn de telefoons van de S-serie bijna net zo groot als de Note, dus op phabletgebied zal er nog genoeg van Samsung te krijgen zijn. Hoe het in dat geval verder gaat met de S-Pen is onduidelijk. Samsung zelf laat niets los over de plannen voor volgend jaar; het Koreaanse bedrijf heeft de handen waarschijnlijk vol aan het omgaan met deze crisis. Die heeft al flinke gevolgen voor de beurskoers van Samsung.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.