Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Shazam is nu ook binnen de berichtendienst iMessage te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2016, 9:17 CategorieApplicaties

Voortaan kunnen iOS-gebruikers die chatten via iMessage, ook nummers herkennen zonder daarvoor de app te verlaten dankzij Shazam. Die laatstgenoemde app is namelijk geïntegreerd in de berichtendienst van Apple en biedt gebruikers enkele opties aan.

Muziek achterhalen met Shazam, binnen iMessage

Shazam heeft vandaag een integratie met iMessage aangekondigd. Gebruikers van die berichtendienst kunnen de Shazam-knop downloaden voor de app en daarmee achterhalen welke nummer nu wordt afgespeeld (op de radio bijvoorbeeld), zonder daarvoor iMessage te hoeven verlaten. Ook kun je de resultaten van je bevindingen meteen delen met de mensen met wie je praat. Het ‘shazamen’ werkt zoals je dat gewend bent: je drukt op de knop en de app doet in feite de rest. Na het controleren, presenteert de app de resultaten.

Die resultaten worden meteen als bericht in het typevenster gepresenteerd, zodat je die dus meteen door kun sturen. Ook zul je de resultaten terugvinden in de Shazam-app, onder de tab waar je alle nummers vindt die je al hebt opgespoord met de applicatie. Door op het verzonden bericht te tappen, krijgen de gebruikers de mogelijkheid direct naar Apple Music of iTunes te gaan, kunnen ze de artwork bekijken en krijg je een preview-optie. Je kunt de integratie nu downloaden uit de iMessage App Store, die onlangs gelanceerd werd.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.