Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Modem Snapdragon X50 zal mobiele apparaten heel snel laten downloaden

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2016, 10:39 CategorieHardware

Qualcomm heeft officieel een nieuwe modem voor smartphones en tablets onthuld, genaamd de Snapdragon X50, met een hoge downloadsnelheid. Het bedrijf belooft dat we bestanden bijna tot vierhonderd keer sneller kunnen binnenhalen dan nu het geval is.

Dit is de Snapdragon X50

Qualcomm heeft de eerste 5g-modem voor smartphones en tablets onthuld, de Snapdragon X50. Deze nieuwe chip is in staat downloadsnelheid te behalen van 5Gbps, wat ontzettend snel is. In vergelijking met de standaard van nu, komt dat neer op een verbetering van bijna vierhonderd keer. Het gemiddelde van de downloadsnelheden van huidige 4g-netwerken, ligt namelijk op 13,5Mbps. Qualcomm geeft aan dat, in theorie, mobiele apparaten sneller bestanden kunnen halen uit de cloud, dan uit het interne opslaggeheugen.

De bedoeling is dat de meeste fabrikanten voor het einde van volgend jaar een sample hebben ontvangen, zodat zij precies weten wat ze mogen verwachten van de hardware. De kans is daardoor groot dat we de eerste toestellen met deze modem in 2018 kunnen verwachten. Maar om volledig gebruik te kunnen maken van deze hardware, dienen telecomprovides te investeren in een nieuwe infrastructuur, geschikt voor 5g-verbindingen. Daardoor is de verwachting ook dat we pas in 2020 optimaal van deze technologie kunnen profiteren.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.