Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snelkoppelingen voor apps werken ook met de Google Now Launcher

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2016, 8:14 CategorieAndroid

Uit de bèta van Android 7.1 voor Nexus blijkt dat de snelkoppelingen voor apps ook werken met de Google Now Launcher. Dat betekent dat je dus de Pixel Launcher niet hoeft te installeren, wanneer je straks toegang hebt tot de grote software-upgrade van Android.

App-snelkoppelingen en de Google Now Launcher

De bèta voor Android 7.1 Nougat is vrijgegeven en dat betekent dat er langzaamaan nieuwe informatie over het besturingssysteem naar buiten komt. Eén van de nieuwtjes is dat gebruikers toegang krijgen tot de app-snelkoppelingen, zoals hierboven weergeven, wanneer de Google Now Launcher in gebruik wordt genomen. Voorheen bestond hier nog wat onduidelijkheid over. Aanvankelijk werd er gedachte dat deze feature alleen zou werken met de Pixel Launcher in combinatie met de software-update van het Android OS.

Maar dat is dus niet het geval. Wat je nodig hebt is Android 7.1 Nougat en de Google Now Launcher of de Pixel Launcher. Andere launchers kunnen de functionaliteit ook inbouwen en bijvoorbeeld de Action Launcher beschikt al over een dergelijke functionaliteit. Om toegang te krijgen tot de snelkoppelingen, dien je het icoon van de app naar keuze even ingedrukt te houden, waarna de opties in beeld verschijnen. Per app zullen er verschillende opties gepresenteerd worden, maar vaak bevinden zich hier de meest gebruikte opties.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.