Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony wil vijf games voor Android en iOS gaan uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2016, 9:19 CategorieGaming

Sony heeft laten weten dat het bedrijf tussen nu en maart 2018 vijf games wil uitbrengen voor zowel Android als iOS. Met deze zet wil de producent het onder meer gaan opnemen tegen Nintendo, die ook in de markt van games voor smartphones en tablets is gestapt.

Sony wil vijf games gaan uitbrengen

Sony heeft dit weekend laten weten dat het bedrijf vijf games wil uitbrengen voor smartphones en tablets, voor zowel Android als iOS. De vijf spellen moeten tussen nu en maart 2018 gaan verschijnen. De spellen worden gemaakt door Sony’s FowardWorks. Dit is een dochteronderneming die in maart van 2016 is opgericht door de consumentenelektronicafabrikant. Destijds werd nog niet aangegeven om hoeveel titels het zou gaan en wanneer die dan zouden moeten verschijnen. Eerst zullen de games in Azië verschijnen.

Daarna zal Sony ervoor zorgen dat de spellen langzaamaan uitgerold worden in andere delen van de wereld. Ondanks het feit dat de PlayStation 4 van het bedrijf goed verkoopt wereldwijd, doet de console het in Japan naar verhouding in slechter. En dat gat kan wellicht worden opgevangen door het uitbrengen van games voor smartphones en tablets. Het is nog niet bekend welke franchises worden gebruikt voor deze spellen. Met deze zet wil de producent het ook nog eens opnemen tegen Nintendo, die eveneens games voor mobiele apparaten uitbrengt.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.