Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spelers en coaches smijten gefrustreerd met Microsoft Surface-tablets in het rond in de VS

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2016, 11:59 CategorieMicrosoft

Microsoft heeft in Amerika een deal met de National Football League gesloten die niet helemaal lekker uitpakt voor de fabrikant. Voor 400 miljoen dollar mocht Microsoft spelers en coaches een Surface-tablet geven. Maar die worden letterlijk gefrustreerd in het rond gesmeten.

‘Nep-iPads’

Het is een marketingnachtmerrie voor Microsoft, die had gehoopt dat de tablets op deze manier onder de aandacht van het grote publiek zouden komen en de iPad van de troon zouden stoten. Dan helpt het niet als spelers en coaches het ‘knock-off iPads’  of gewoon ‘iPads’  noemen. En de tablet vervolgens wegsmijten, voor het oog van de camera’s. De footballmatches van NFL worden in Amerika door miljoenen fans bekeken.

Pen en papier

Coaches gebruiken de tablet om situaties te tekenen voor hun spelers, zoals dat decennia lang al met pen en papier gebeurde om de strategie uit te leggen. De Surface hapert echter zo vaak dat het coaches tot grote woede drijft. De coach van de Patriots heeft niet alleen zijn tablet hardhandig weggesmeten midden in een wedstrijd, maar is daarna tijdens de persconferentie na de match nog eens flink tekeer gegaan tegen het ding, dat Microsoft en de NFL hem in de maag hadden gesplitst. Hij weigerde de technologie nog langer te gebruiken.

billsmash-0-0

Filmpjes

Ook de coach van de Chigaco Bears heeft zijn bekomst van de Surface-tablets. Hij noemde ze nep-iPads. Inmiddels circuleren op internet vele filmpjes van spelers en coaches die hun tablet molesteren op de reservebank. Commentatoren noemen de tablets bijna consequent ‘iPads’ dus zelfs de negatieve publiciteit gaat aan Microsoft voorbij.

Toch hebben zowel Microsoft als de NFL verklaard dat ze doorgaan met de Surface-tablets in de handen van spelers en coaches. De deal is blijkbaar te duur om zomaar op te zeggen.

 

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.