Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Synology Chat is een berichtendienst die draait op je eigen server

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2016, 9:43 CategorieAndroid

Synology heeft een nieuwe berichtendienst uitgebracht voor zowel Android als iOS, die kan draaien op een eigen server: Synology Chat. Wel heb je hiervoor een NAS van het merk nodig en dien je nog bètasoftware voor de dienst te downloaden op die NAS.

Dit is Synology Chat

Synology is inmiddels een bekend merk voor network-attached storage, beter bekend als een NAS. Op zo’n NAS kun je bijvoorbeeld een hoop media opslaan die je vervolgens kunt bereiken van een spelcomputer of mobiel apparaat. Ook kun de externe schijf gebruiken als een clouddienst, waar alleen jij toegang tot hebt. Dit zorgt voor een extreme beveiligingslaag, omdat je je spullen opslaat op een eigen server. Nu brengt de fabrikant nog een applicatie uit die privacy en online veiligheid kan garanderen, namelijk Synology Chat.

Deze berichtendienst is te installeren op Android en iOS en laat de gesprekken via je eigen server, de NAS, verlopen. Zo heb je alle informatie altijd zelf in de hand en hoef je geen gebruik te maken van servers van andere partijen, zoals die van WhatsApp of Telegram. Deze app is vooral bedoeld voor de mensen die al over een NAS beschikken of er binnenkort eentje willen aanschaffen. Voordat je ermee aan de slag kunt, dien je nog wel even de juiste software te downloaden voor de externe harde schijf. Die kun je vinden in de softwaremanager.

Wel dien je daarvoor nog aan te vinken dat je graag bètasoftware wil testen. Heb je dat allemaal gedaan, dan kun je de app hieronder downloaden. Synology Chat is nog behoorlijk karig qua features, maar je hebt al wel toegang tot stickers, kanalen en comments.

  • Synology Chat
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.