Tablethoesjes, cases en covers: welke opties zijn er?

03 oktober 2016 4 Minuten 1 Reacties
Sony-Xperia-Z3-Tablet-Compact-review-hoes

Ben je op zoek naar een tablethoesje, case of cover, dan is de keuze vaak erg groot. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet van wat je kunt verwachten en waar je op kunt letten.

Als je ervoor kiest om een tablet aan te schaffen, dan doe je er vaak goed aan om ook gelijk aan de bescherming van het apparaat te denken. In dat kader zijn er genoeg hoesjes, cases en covers op de markt. Maar waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van de juiste bescherming voor jouw tablet en wat is eigenlijk de ideale hoes voor jouw situatie?

Mocht je jouw tablet nogal vaak meenemen als je de deur uitgaat, dan kun je bijna niet om een tablethoes heen. Een hoes, case of cover zorgt er tenslotte voor dat jouw tablet beter tegen een stootje kan. Ook kan een hoes er in sommige gevallen voor zorgen dat het apparaat zelfs een val kan overleven. Tegenwoordig is een tablethoes echter niet alleen meer een saaie hoes. Ze zijn er in alle mogelijke soorten, maten en kleuren. Het allerbelangrijkste is echter de verschillende functionaliteiten die de bescherming met zich meedraagt. Tablets Magazine heeft een aantal hoesjes op een rij gezet.

Book Covers

De eerste mogelijkheid die we behandelen, is een book cover. In een dergelijke tablethoes ben je er zeker van dat jouw tablet volledig is beschermd tegen onder andere vuil en krasjes. Een tablet kan in de hoes geklikt worden, waarna je hem gewoon liggend kunt gebruiken of in een handige sta-stand. Ook ben je met een book cover bijna altijd verzekerd van plekken voor bijvoorbeeld pasjes of geld. Handig dus als je wellicht een college moet volgen, dan heb je geen losse tas meer nodig.

Sleeves

Als je op zoek bent naar een tablethoes die jouw apparaat beschermt op de momenten dat je hem niet gebruikt, dan is een sleeve iets om aan te denken. Daar kun je het apparaat makkelijk inschuiven zodra je jouw tablet niet meer gebruikt. Zodra je hem wel weer wilt gebruiken, kun je hem net zo eenvoudig weer uit de sleeve halen.

Rotatie Covers

Een rotatie cover zorgt er ook voor dat je tablet volledig beschermd is. Een andere handigheid daarvan, is dat je je tablet kunt draaien. Je kunt de hoes dus als een boekstandaard neerzetten en vervolgens ervoor kiezen of je scherm moet liggen of moet staan. Bij alle andere covers die we behandeld hebben, heb je die vrijheid van het draaien van het scherm niet.

Hoezen met toetsenbord

Er zijn ook tablethoezen die weer een stap verder gaan dan een backcover. Zo heb je ook hoezen waarin je direct een toetsenbord kunt plaatsen, die dan weer via bijvoorbeeld Bluetooth aan je apparaat te koppelen is. Zo beschermt de hoes je tegen schade en heb je direct de gelegenheid om makkelijk te typen op je tablet.

Smart Cover

Wil je een tablethoes die makkelijk in zijn gebruik is en waarbij je er ook nog eens voor kunt kiezen of je jouw apparaat liggend of staand wilt gebruiken, dan is een smart cover ook nog te overwegen. De voorste flap beschikt over ribbeltjes, die maken het mogelijk dat je de tablet kunt neerzetten. Daarbij zit je meestal wel aan twee tot drie verschillende standen vast, meer ribbels zitten er vaak niet in de frontcover.

Kinderhoes

Ben je van plan om jouw tablet regelmatig in handen te geven van een kind, dan is een speciale kinderhoes zeker de overweging waard. Een dergelijke case is robuuster dan een normale hoes en beschermt een tablet dan ook weer net iets beter als kinderen ermee gaan spelen. Ook kan het materiaal dat gebruikt is geen kwaad als kinderen er bijvoorbeeld aan gaan sabbelen.

Keuze genoeg

Het is duidelijk dat er wat betreft tabletbescherming keuze genoeg is. Welke variant het beste bij jou, jouw bezigheden en jouw omgeving past, kun je echter alleen zelf bepalen. Zoek je een hoes omdat ook kleine kinderen met het apparaat gaan spelen, dan lijk je al gauw uit te komen bij een robuuste kinderhoes. Als je er niet van houdt om constant een hoes om je tablet heen te hebben, dan is juist een sleeve weer handig. Kortom, welke tablethoes je uiteindelijk neemt, hangt volledig van jouw situatie af.

Meer tips

Wil je meer tips lezen? Neem dan ons uitgebreide archief met tips eens door.

Reacties (1)