Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegram introduceert gameplatform voor berichtendienst

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2016, 13:15 CategorieAndroid

Telegram heeft in een blogpost een nieuwe feature aangekondigd voor zijn berichtendienst: een heus gameplatform, aangestuurd door bots. Mocht je de nieuwste versie van de app hebben, dan kun je direct in de app games spelen met je vrienden.

Gamen binnen Telegram met je vrienden

De populaire Telegram-berichtendienst heeft een gameplatform aangekondigd. Met de nieuwste versie van de app is het mogelijk enkele games te spelen met je vrienden. De games worden aangestuurd door bots en zijn voorzien van degelijke graphics en geluiden. De dienst belooft dat er honderden spelletjes zullen worden uitgebracht. Op moment van schrijven zijn er ongeveer dertig games beschikbaar. De games zelf kunnen variëren van een simpele puzzelgame tot een 3D-schietspel met multiplayer, tot een real-time strategy game.

Spelers kunnen de games opstarten door de juiste bot aan te spreken. Dat kan direct of door het uit een ander gesprek te halen. Vooralsnog kun je daarvoor nu alleen nog @gamee gebruiken. Je kunt je vrienden uitdagen en zelfs heuse competities starten met andere chats. De high scores die je hebt neergezet, kunnen door je maten worden verbeterd. Mocht dat het geval zijn, dan krijg je vanzelf een notificatie. Gebruikers kunnen zelf ook games maken, in HTML5. Wel dien je hiervoor tenminste Android 4.4 of een iPhone 4 te hebben.

  • Telegram
  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.