Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter trekt de stekker uit videoapplicatie Vine

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2016, 9:32 CategorieApplicaties

Twitter heeft bekendgemaakt dat de stekker uit de microvideoapplicatie Vine wordt getrokken. De app verdwijnt in de komende maanden. De applicatie werd in 2012 gelanceerd en daarna al snel overgenomen door Twitter.

Geen video’s meer maken met Vine

Twitter trekt de stekker uit Vine, een netwerk waar videomakers samenkomen om korte video’s de wereld in te helpen, vol grappen en grollen. Twitter had gehoopt dat deze applicatie tot een waardevolle aanwinst zou uitgroeien en echt zou passen bij het formaat van het sociale netwerk, maar dat blijkt dus uiteindelijk niet het geval. De applicatie, beschikbaar voor de mobiele platformen, wordt in de komende maanden verwijderd. Veel Vine-medewerkers zijn hun banen kwijtgeraakt, al is nu niet bekend hoeveel dat er zijn.

Voorlopig worden de geplaatste Vines nog niet verwijderd. Twitter geeft aan dat het bedrijf dit besluit heeft genomen, zodat content creators nog altijd bij hun eigen video’s kunnen en die kunnen downloaden. Vine werd in 2012 opgericht en begin 2013 gelanceerd, en toen had Twitter het bedrijf al overgenomen. Waarschijnlijk heeft de microvideoapplicatie last gehad van de succes van onder meer Instagram, die in 2013 gebruikers ook in staat stelde video’s te posten. Wanneer de dienst helemaal verdwijnt, is niet bekendgemaakt door het bedrijf.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.