‘Veilige’ Samsung Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig

06 oktober 2016 1 Minuut 2 Reacties
samsung-galaxy-note-7-1

Een Samsung Galaxy Note 7 die werd aangemerkt als veilig heeft nu toch vlam gevat in een vliegtuig. Uit het toestel kwam groen/grijze rook.

Samsung koos er onlangs voor om alle Galaxy Note 7-smartphones terug te roepen nadat bekend was geworden dat er sprake kon zijn van explosiegevaar. Nu blijkt zo’n vervangend toestel echter ook vlam gevat te hebben. Ditmaal vond de situatie plaats aan boord van de Southwest Airlines met vluchtnummer 994. Het vliegtuig stond op dat moment nog aan de grond.

Samsung Galaxy Note 7 levert weer problemen

Op woensdag heeft er opnieuw een incident plaatsgevonden met een Samsung Galaxy Note 7. Alhoewel het apparaat als ‘veilig’ was bestempeld, moest een vliegtuig geëvacueerd worden toen een phablet vlam had gevat. The Verge is erin geslaagd om contact te leggen met de eigenaar van de smartphone. Het gaat om Brian Green.

Green gaf te kennen dat hij op 21 september een nieuwe telefoon had opgepikt bij de AT&T Store. Op de doos van de smartphone was een zwart vierkantje te zien waarmee Samsung heeft aangegeven dat het om een toestel gaat dat wel veilig zou moeten zijn. Ook beschikte de smartphone volgens Green over een groen batterij icoontje.

De eigenaar liet weten het toestel uitgezet te hebben toen de aanwezige crew daarom vroeg. In zijn broekzak begon het apparaat vervolgens flink te roken, waarna Green het apparaat op de grond gooide. Uit het toestel scheen een groen/grijze rook te komen. Toen de eigenaar van de telefoon later terugkwam om nog wat persoonlijke spullen te halen, zag hij dat zijn smartphone door de vloerbedekking had gebrand en de vloer had verschroeid. Het voorval gaat flink onderzocht worden.

Reacties (2)