Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Volgende update Windows 10 minder gericht op bloatware’

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2016, 9:18 CategorieWindows

In een previewbuild van Windows 10 is het nu al mogelijk om vooraf geïnstalleerde applicaties te verwijderen van een pc of tablet. Wellicht is het dus binnenkort voor iedereen mogelijk om dat te doen.

Bloatware straks te verwijderen in Windows 10

Mocht je het maar niets vinden dat je constant te maken hebt met bloatware op Windows 10, dan hebben we wellicht goed nieuws. In een nieuwe previewbuild van het besturingssysteem hebben de gebruikers de mogelijkheid die vooraf geïnstalleerde applicaties waar ze niets mee doen te verwijderen. Je kunt niet ál die apps verwijderen, maar wel een groot deel ervan. Apps die verwijderd kunnen worden krijgen zelfs een speciaal knopje waarmee dat proces vergemakkelijkt moet worden. Het gaat voor nu nog om in totaal vijf apps.

De vijf apps zijn Mail en Kalender, Rekenmachine, Groove Music, Kaarten en Weer. Waarschijnlijk kunnen we deze nieuwe functie bij de volgende grote update van het OS verwachten. En met een beetje geluk, kunnen we tegen die tijd meerdere applicaties verwijderen die we toch niet gebruiken. Al zullen we ook moeten accepteren dat sommige apps gewoonweg nooit verwijderd kunnen worden. Wanneer we de update precies kunnen verwachten, is helaas niet bekend. Begin volgend jaar verschijnt er ergens wel een software-update.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.