Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Wacom presenteert grafische Windows 10-tablets met krachtige hardware

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2016, 0:00 CategorieWindows

Wacom, bekend van grafische pentablets, heeft twee Windows 10-tablets gepresenteerd met zeer krachtige hardware. Het zijn eigenlijk complete pc’s in tabletformaat.

Dit is de Wacom MobileStudio Pro

En dan hebben we het over een vrij groot tabletformaat. De kleinste Wacomtablet is 13 inch, de grootste 16 inch. De krachtige hardware? Een Intel Core i7-processor, om maar wat te noemen. De naam: MobileStudio Pro.

wacom-mobilestudio-pro-a

Windowstablet met een pen

Wat zijn deze Wacom-tablets voor apparaten? We zijn van Wacom gewend dat er voornamelijk randapparatuur uit de fabriek komt. Pentablets met pennen om daarmee de muis te vervangen, en op het scherm te schrijven en te tekenen door dat feitelijk op die pentablet te doen. Vanzelfsprekend zijn ook de nieuwe Windowstablets met een pen toegerust, en het scherm met een Wacom digitizer zodat je erop kunt schrijven en tekenen.

wacom-mobilestudio-pro-a

4K-scherm, Core i7-processor

De grafische tablets kunnen dus dienstdoen als volledige Windows 10-pc, en daartoe hebben ze behalve de snelste Intel-processor nog meer krachtige hardware aan boord: een 4K-scherm, tot 16GB ram en Nvidia’s Quadro Graphics. Het resultaat is een grafische tablet die zware grafische bewerkingen aan kan van CAD-programma’s, waarmee in 2D en 3D wordt ontworpen. Dat kan dus met deze tablets ook buiten de deur gebeuren, of op reis.

De MobileStudio Pro is in diverse hardwarevarianten te krijgen. De goedkoopste optie is het 13-inch model met een Intel Core i5-processor, 64GB opslaggeheugen, 4GB ram en Windows 10 Home. De duurste 13-inch tablet heeft een INtel Core i7-processor, 512GB opslaggeheugen, 16GB ram en Windows 10 Pro.

Prijs: 1399 tot 2999 dollar

Het 16-inch model kan in twee versies worden verkregen. Een variant heeft een Intel Core i5-processor, de ander een Core i7-processor. De goedkopere heeft 256GB opslaggeheugen, 8GB ram, een 4K-scherm en Nvidia Quadro graphics. De i7 heeft het dubbele van zowel ram als opslaggeheugen, en ook het videogeheugen is verdubbeld. Verder komt dit topmodel overeen met de Core i5-variant.

Wacom Pro Pen 2

De Amerikaanse prijs van de tablets is ook bekendgemaakt. De goedkoopste kost 1399 dollar, de duurste 2999 dollar. Bij de tablets wordt een vernieuwde digitale pen geleverd, de Pro Pen 2. Die is volgens Wacom viermaal preciezer dan de vorige Pro Pen.

Wanneer de tablets in Nederland worden verkocht en voor hoeveel, is nog niet bekend. Bij de tablet kan desgewenst een standaard en een toetsenbord worden aangeschaft, om de functionaliteit van de tablet uit te breiden tot laptop-kwaliteit.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.