Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp Bèta laat gebruikers gifjes naar elkaar versturen

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 10:37 CategorieAndroid

Er is een nieuwe versie beschikbaar van WhatsApp Bèta. Deze versie voegt de mogelijkheid toe gifjes naar elkaar te versturen. Het duurt nu nog maar een paar weken voordat die feature ook z’n weg zal vinden naar de stabiele versie van de populaire berichtendienst.

Gifjes versturen met WhatsApp Bèta

Er is heel wat om te doen geweest: de mogelijkheid om gifjes te versturen naar je vrienden via de berichtendienst WhatsApp. Concurrent Telegram biedt deze optie al maanden aan en geniet mede daardoor de voorkeur bij de jongeren gebruikers van chatapplicaties. Maar nu is het dus ook met WhatsApp mogelijk. WhatsApp Bèta, welteverstaan, aangezien de optie nog niet beschikbaar is in de reguliere variant van de app. Wel weten we dat die optie binnenkort wordt geïntroduceerd voor iedereen; mogelijk al over een paar weken.

Dat is namelijk meestal het geval: wanneer er een feature wordt geïntroduceerd in WhatsApp Bèta, dan verschijnen die enkele weken later in de normale app. Je kunt de gifjes vanaf je eigen apparaat versturen, maar daarvoor dient die wel lokaal opgeslagen te zijn. Vervolgens kies je de gif, voeg je eventueel een tekst toe en kun je hem direct versturen. De ontvanger dient het plaatje nog wel zelf te activeren en dat kan door er eenmaal op te tappen. Het is niet bekend of WhatsApp ook gebruik zal maken van een online database, zoals Telegram doet.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.