Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp rolt het videobellen (langzaam) uit op Android

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 11:13 CategorieAndroid

WhatsApp rolt langzaamaan het videobellen uit op Android. Voor nu lijkt het erop dat je hier de meest recente bèta-versie voor nodig hebt. Ook is er al een trucje beschikbaar waarmee je de optie kunt ontgrendelen op je eigen Android, mocht videobellen nog niet beschikbaar zijn.

Videobellen in WhatsApp

Het ziet er naar uit dat WhatsApp is begonnen met het uitrollen van het videobellen binnen de populaire berichtendienst. Dat meldt althans de website Android Police, die doorgaans goed geïnformeerd is over alles Android. Nog niet iedereen die gebruikmaakt van de app heeft nu toegang tot het videobellen. Het lijkt er namelijk op dat je hiervoor de meest recente bèta-versie voor nodig hebt, maar verschillende mensen melden ook dat je met een andere versie van de dienst toegang kan krijgen tot de gloednieuwe functionaliteit.

Mocht je iemand gaan bellen die nog geen toegang heeft tot het videobellen, dan zul je automatisch een normaal telefoontje plegen. Je ziet zelf dan nog wel de interface van het videobellen en wanneer je op het daarvoor bestemde knopje drukt, dan krijg je een foutmelding te zien. Ook meldt de website dat wanneer je dus de meest recente versie hebt, de alle data hebt opgeslagen in de cloud als back-up en je alle lokale data van de app verwijdert, je na het opnieuw inloggen waarschijnlijk toegang hebt tot het videobellen. Maar let dus wel goed op je data.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.