Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 krijgt ondersteuning voor meer touchpadbewegingen

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2016, 9:08 CategorieWindows

Uit een nieuwe previewbuild van WIndows 10 blijkt dat het systeem ondersteuning zal krijgen voor meer touchpadbewegingen. Beschikt je Windows-tablet over een touchpad, dan kun je die straks op meerdere manieren bedienen.

Dit zit in de nieuwe previewbuild van Windows 10

Microsoft heeft een nieuwe previewbuild van Windows 10 gelanceerd. Die build brengt een aantal mogelijkheden met zich mee. De eerste nieuwe mogelijkheid heeft te maken met de touchpad en de bewegingen die die ondersteunt. Straks is het ook mogelijk met twee, drie of zelfs vier vingers verschillende dingen voor elkaar te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld met drie vingers vegen over de pad, waarna er van applicatie gewisseld wordt. Ook kun je het actiecentrum van het besturingssysteem openen door simpelweg te tappen.

De opties zijn echter wel gelimiteerd. je kunt niet een specifieke app lanceren wanneer je met vier vingers tapt, bijvoorbeeld. Maar je krijgt dus straks wel meer de controle over wat er gebeurt wanneer je specifieke handelingen verricht met de touchpad. Daarnaast kunnen we binnenkort rekenen op andere functies. Zo kan het scherm van de smartphone worden uitgezet wanneer je Continuum gebruikt, kun je wifi automatisch laten aangaan nadat je de optie hebt uitgeschakeld en kunnen er woorden uit het woordenboek geschrapt worden.

Wanneer deze features naar de stabiele versie van Windows 10 komen, is niet bekend.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.