Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi lijkt te werken aan zijn eigen opvouwbare display

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2016, 9:59 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat de Chinese fabrikant Xiaomi werkt aan zijn eigen displays die je kunt opvouwen of in elk geval goed kunt buigen. Er is een foto opgedoken waarop we de buigzaamheid kunnen zien, maar we zien helaas geen smartphone of phablet die het scherm aanstuurt op de foto staan.

Opvouwbaar scherm van Xiaomi

Er is een foto gelekt vanuit China, waar een opvouwbaar of in elk geval goed buigzaam scherm van Xiaomi te zien is. Wanneer je de foto bekijkt, dan lijken we inderdaad te maken te hebben met een apparaat van die fabrikant, omdat de software lijkt op de Android-schil die het bedrijf meegeeft aan zijn toestellen. Echter, er wordt wel getwijfeld aan de echtheid van dit apparaat. Het scherm lijkt aan te staan, terwijl er ondertussen geen andere hardware te zien is. Het is dus nog maar de vraag of de foto te vertrouwen is.

Mocht de foto wél echt zijn, dan kunnen we uitkijken naar een scherm dat goed buigzaam is en alle kanten op gedraaid kan worden. Opvouwbare en buigzame displays lijken de toekomst te worden van mobiele apparaten. Ook Samsung experimenteert al een flinke tijd met een prototype apparaat, dat in een handomdraai van tablet naar smartphone verandert, bijvoorbeeld. Xiaomi heeft zelf nog geen plannen naar buiten gebracht over buigbare schermen, dus moeten we het voorlopig doen met wat de geruchtenmolen het internet op gooit.

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.