Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Mi Mix: phablet met enorm scherm en hele kleine randjes

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 22:59 CategorieAndroid

Xiaomi heeft deze week gelijktijdig met de Mi Note 2 een andere nieuwe phablet laten zien, de Xiaomi Mi Mix. Dit toestel heeft een gigantisch 6,4-inch scherm, maar is toch niet groter dan een iPhone 7 Plus. Dat komt omdat de randen min of meer zijn weggelaten.

Topphablet voor weinig geld

De Mi Mix, niet te verwarren met de bestaande Mi Max, krijgt absolute topspecificaties maar de prijs blijft toch onder de vijfhonderd dollar, is tijdens de presentatie gezegd. De phablet loopt opp een 2,35 Ghz Snapdragon 821-processor, heeft 4 of 6GB ram naar keuze, en 128 of 256GB opslaggeheugen, ook naar keuze.

xiaomi-mi-mix-b

6,4-inch super amoled-scherm

Het 6,4-inch scherm is een full HD super amoled-display. Aan de achterkant zit een camera met een resolutie van 16 megapixel met twee flitsers en autofocus. De camera op de voorkant is een bijzonderheid. Omdat de bovenrand net als de twee zijranden ontbreekt, is de frontcamera ondergebracht in het enige balkje dat er nog is aan de onderkant. Wil je op de gebruikelijke manier selfies nemen, dan stelt de software van de camera je in staat om het toestel op zijn kop te houden. De frontcamera heeft overigens een resolutie van 5 megapixel.

Keramisch materiaal

Er kunnen twee nano simkaarten in. De telefoon kan omgaan met 4G lte-netwerken, heeft de gebruikelijke wifi, bluetooth en nfc-verbindingen, en is voorzien van een 4400 mAh batterij, wat gezien de dunne body van keramisch materiaal vrij bijzonder is.

xiaomi-mi-mix-c

Hoesje

In de doos zal de consument niet alleen de telefoon, maar ook een hoesje aantreffen. Het keramische materiaal is mooi om te zien. Maar het wordt wel vrij makkelijk besmeurd met goed zichtbare vingerafdrukken. Ook is het nogal glad. Als het toestel valt, zal het enorme scherm dit zonder randen waarschijnlijk niet overleven.

xiaomi-mi-mix-d

De telefoon gaat in China op 4 november in de verkoop. Of en wanneer het toestel in Nederlandse winkels te krijgen is, valt nog niet te zeggen.

Xiaomi is vergeleken met Samsung, Apple en HTC – om maar wat merken uit het begin van de smartphonehistorie te noemen, een redelijk nieuw merk. Het is dankzij vele klanten in thuisland China inmiddels wel het derde merk van de wereld. Tabletsmagazine heeft onlangs een goede midrange Xiaomi-phablet in een review onder de loep genomen. Die is hier terug te lezen.

(Foto’s uit YouTubefilmpje MKBHD, hieronder te zien)

  • Delen:
Huawei P9 Plus
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.