Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi presenteert phablet Mi Note 2 met buigbaar oled-scherm

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 10:38 CategorieAndroid

Xiaomi heeft in Peking zojuist een nieuwe superphablet aangekondigd. De Xiaomi Mi Note 2 draait op een Qualcomm Snapdragon 821-processor die is geklokt op 2,35Ghz. Het topmodel heeft 6GB ram en 128GB opslaggeheugen.

Drie varianten

Er komen drie varianten met verschillende geheugengroottes. De toestellen gaan in China tussen 350 en 450 euro kosten. Dat is een zeer concurrerende prijs voor een toestel met zo’n processor, en met een heel bijzonder scherm en meer high-end onderdelen.

xiaomi-mi-note-2-b

Buigbaar oled-scherm

Het oled-scherm is namelijk flexibel. Dit buigbare scherm omvat van hoek tot hoek 5,7 inch. ‘Hoek’  is hier een ietwat merkwaardig begrip. Dit scherm loopt namelijk aan beide zijkanten een stukje door, net als bij de illustere Samsung Galaxy Note 7 en de Samsung Galaxy S7 Edge.

Xiaomi meldt dat meer dan 77 procent van de hele voorkant van het toestel door het scherm in beslag wordt genomen. Er zit dus erg weinig ‘rand’  omheen. Overigens had de Note 7 een scherm-tot-body-ratio van 78 procent, maar dat doet er niet zoveel meer toe nu dat toestel vanwege aanhoudende ontploffingen van de markt is gehaald. Door de strakke ratio is deze 5,7-inch telefoon kleiner dan sommige 5,5-inch toestellen.

xiaomi-mi-note-2-c

Sterk aluminium

Het scherm is gevat in een toestel dat is gefabriceerd van het zeer sterke Series 7 aluminium.

De achtercamera van de Mi Note 2 heeft een 22,56 megapixel resolutie met een Sony IMX318 sensor. De autofocus frontcamera schiet selfies in een resolutie van 8 megapixel.  Het geluid is dik in orde; de phablet ondersteunt 24bit HiFi Sounds.

Grote batterij

De telefoon wordt aangedreven door een flinke 4070 mAh-batterij; dat is overigens precies dezelfde capaciteit die we kennen van de door ons gerecenseerde Xiaomi Redmi Note 3 (link naar onze review). De Mi Note 2 wordt in pianozwart en zilver uitgebracht.

Het is nog niet te zeggen of Xiaomi deze phablet buiten China aan de man gaat brengen. Xiaomi-telefoons zijn momenteel alleen via een aantal betrouwbare importwinkels in Nederland te krijgen.

  • Delen:
Huawei MediaPad M3
Huawei MediaPad M3
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.