Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘70% van Android-gebruikers wil voorgeïnstalleerde apps op apparaat’

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 9:51 CategorieAndroid

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het gros van Europese Android-bezitters graag voorgeïnstalleerde applicaties willen hebben. Dat onderzoek is uitgevoerd door Application Developers Alliance, onder vierduizend Android-eigenaars in verschillende landen.

‘Voorgeïnstalleerde apps: dit wil de consument’

Het gros van de Europese Android-gebruikers wil graag voorgeïnstalleerde applicaties op zijn Android-apparaat hebben, blijkt uit onderzoek van Application Developers Alliance. Het onderzoek is uitgevoerd in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, onder vierduizend respondenten. Er werd gevraagd naar de voorkeuren betreft de apps op het platform. Het onderzoek komt wel op een mooi moment voor Google, aangezien het bedrijf momenteel onder vuur ligt over de apps die de zoekmachinegigant mee levert op elk Android-apparaat.

Het bedrijf eist dat ook van andere fabrikanten die Android op hun apparaten willen gebruiken. Dit zou volgens de Europese Unie betekenen dat Google een te machtige positie heeft op de markt en dat kan concurrentie tegenwerken. De vraag die gesteld werd om tot de bovenstaande conclusie te komen, luidt als volgt:

If you were to buy or receive a new Android device, would you prefer it to come with basic apps so it works out of the box (like an iPhone)?

En vooral dat laatste gedeelte maakt de vraag behoorlijk geniepig: want natuurlijk wil je dat je smartphone of tablet direct werkt wanneer je hem uit de doos haalt. Zoals het er staat, lijkt het ook alsof je apparaat niet werkt zonder die apps, maar zolang je toegang hebt tot een app store, dan komt alles goed. Uit het onderzoek blijkt verder dat veel mensen het startscherm van hun Android aanpassen (negentig procent) en dat er ook veel gebruik wordt gemaakt van apps die niet van Google afkomstig zijn, zoals Spotify, Amazon, WhatsApp, Skype en Kindle.

 • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Patrick
  21 november, 2016 om 18:28

  70% ? Wat een idioten ! Ik wil baas zijn over mijn gsm en de inhoud. Nu zit 2/3 van je geheugen al vol google rommel wat je niet kan verwijderen zonder te rooten.
  Gewoon kale gsm leveren zonder voorgeinstalleerde zooi.

 2. paulus
  21 november, 2016 om 23:56

  als de vraag zo grstreld is, snapt niemand dat daar reclame rotzooi mee bedoelt wordt, mensen zullen denken dat dat brnodigdre apps zijn. Kul onderzoek dus.

 3. Gerard van der Lam
  22 november, 2016 om 9:19

  Grootste ozin natuurlijk. Niemand zit te wachten op nutteloze alternatieve app stores of totaal onrelevante apps.

 4. van der peijl
  22 november, 2016 om 11:58

  alleen maar als ze te verwijderen zijn en anders niet, wat schieten we op met bloomberg, nasdaq etc.? Niets dus.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.