‘70% van Android-gebruikers wil voorgeïnstalleerde apps op apparaat’

21 november 2016 1 Minuut 4 Reacties
Sony-Xperia-Z3-Tablet-Compact-review-apps

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat het gros van Europese Android-bezitters graag voorgeïnstalleerde applicaties willen hebben. Dat onderzoek is uitgevoerd door Application Developers Alliance, onder vierduizend Android-eigenaars in verschillende landen.

‘Voorgeïnstalleerde apps: dit wil de consument’

Het gros van de Europese Android-gebruikers wil graag voorgeïnstalleerde applicaties op zijn Android-apparaat hebben, blijkt uit onderzoek van Application Developers Alliance. Het onderzoek is uitgevoerd in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië, onder vierduizend respondenten. Er werd gevraagd naar de voorkeuren betreft de apps op het platform. Het onderzoek komt wel op een mooi moment voor Google, aangezien het bedrijf momenteel onder vuur ligt over de apps die de zoekmachinegigant mee levert op elk Android-apparaat.

Het bedrijf eist dat ook van andere fabrikanten die Android op hun apparaten willen gebruiken. Dit zou volgens de Europese Unie betekenen dat Google een te machtige positie heeft op de markt en dat kan concurrentie tegenwerken. De vraag die gesteld werd om tot de bovenstaande conclusie te komen, luidt als volgt:

If you were to buy or receive a new Android device, would you prefer it to come with basic apps so it works out of the box (like an iPhone)?

En vooral dat laatste gedeelte maakt de vraag behoorlijk geniepig: want natuurlijk wil je dat je smartphone of tablet direct werkt wanneer je hem uit de doos haalt. Zoals het er staat, lijkt het ook alsof je apparaat niet werkt zonder die apps, maar zolang je toegang hebt tot een app store, dan komt alles goed. Uit het onderzoek blijkt verder dat veel mensen het startscherm van hun Android aanpassen (negentig procent) en dat er ook veel gebruik wordt gemaakt van apps die niet van Google afkomstig zijn, zoals Spotify, Amazon, WhatsApp, Skype en Kindle.

Reacties (4)