Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Analisten voorspellen moeilijke jaren voor de iPhone van Apple

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2016, 9:28 CategorieiPhone

Analisten verwachten dat Apple het vanaf het volgende fiscale jaar moeilijk gaat krijgen met het verkopen van de populaire iPhone. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken; één van die redenen is dat de prijs gewoonweg te hoog wordt.

Apple krijgt het moeilijker met de verkoop van de iPhone – verwachting

Oppenheimer-analist Andrew Uerkwitz verwacht dat Apple het vanaf het volgende fiscale jaar – dat begin op 30 september 2017 – moeilijker gaat krijgen met de verkoop van de iPhone. De analist verwacht dat het bedrijf met de release van het aankomende model nog een laatste keer een groot succes kan boeken, vanwege het tienjarig bestaan van de smartphonelijn. Maar daarna gaat het mogelijk bergafwaarts, en dat kan vooral te maken hebben met de hoge prijs die het bedrijf rekent voor zijn producten. Het zal consumenten gaan tegenstaan.

En dat heeft volgens Uerkwitz ook te maken met de ideeën dat Apple weinig hardware-innovaties introduceert en dat de prestaties van de toestellen dichterbij de concurrentie komen, waardoor een hoge prijs niet altijd te rechtvaardigen is. Uerkwitz verwacht verder dat de problemen zich zo’n tien jaar zullen aanhouden. Ook het feit dat Apple sindskort opgepoetste iPhones verkoopt in zijn eigen winkels, kan voor problemen zorgen. Wat dat betreft snijdt het bedrijf zichzelf in de vingers. De prijzen van die toestellen zijn namelijk altijd lager.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.