Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 7.0 Nougat al te zien binnen de Android-distributiecijfers

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2016, 10:35 CategorieAndroid

Google heeft de nieuwe Android-distributiecijfers vrijgegeven. De nieuwste versie van het OS, Nougat, is al terug te vinden in de diagram. Marshmallow heeft in de afgelopen weken ook een mooie groei doorgemaakt.

Nougat te zien binnen distributiecijfers van Android

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven. En tot ieders verrassing is Android 7.0 Nougat al te zien op de lijst met Android-apparaten die toegang hebben tot Google Play. Het gaat hier om 0,3 procent van alle Android-apparaten die draaien op Android 7.0. Dat is nog maar een klein aandeel, maar dat gaat nog flink groeien in de toekomst. Android 6.0 Marshmallow heeft echter een mooie groei doorgemaakt en zag zijn aandeel stijgen met 5,3 procentpunten. Momenteel staat op 24 procent van de Android-apparaten versie 6.0.

Alleen Android 5.1 Lollipop heeft verder nog geen groei laten zien van 0,9 procentpunten. Die versie heeft nu 22,8 procent van de markt in handen. Alle andere versie hebben flink wat punten moeten inleveren. Maar zoals altijd staat Android 2.2 Froyo nog steeds in de lijst, met een aandeel van 0,1 procent. Dat percentage is al in geen maanden meer of minder geworden. Deze maand heeft Android 4.4 overigens het meeste moeten inleveren: 2,5 procentpunten. Het aandeel van KitKat staat momenteel op 25,2 procent van de markt.

android-distributiecijfers-november

  • Delen:
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.